Diyarbakır’da 2015 Sur olayları birçok vatandaşı mağdur etti birçoğunu da halen mağdur etmeye devam ediyor. Sur olaylarında hasar gören Demir Apartmanı 9 yıldır bina sahibini hem mağdur etti hem de her geçen gün zarara uğratıyor. Sur olaylarında evi hasar gören ve binayı komple yeniden yapan bina sahibi hem binanın önü 9 yıldır demir saclarla kapalı olmasından hem de binanın masraflarını yetkililer tarafından karşılanmadığı için şikayetçi.

EVLERİNİ KİRAYA VEREMİYOR
Cemal Yılmaz Mahallesinde bulunan ve 9 yıldır etrafı demir saclarla kapalı olan Demir Apartmanı sahibi, demir saclarla kapalı olan alandan dolayı binasına kimsenin yerleşmek istemediğini söyledi. 

Diyarbakır Büyükşehir, 10 farklı meslek grubundan işçi alacak! Diyarbakır Büyükşehir, 10 farklı meslek grubundan işçi alacak!

“BİNANIN ÖNÜ DEMİR SACLARLA KAPALI”
Mücadele’ye konuşan 4 katlı apartmanın Sur olaylarında ciddi hasar aldığını söyleyen bina sahibi sözlerini şöyle devam ettirdi: “2015 Sur olaylarında binamız hasar gördü. Yıllar sonra binayı yeniden restore ettim. Fakat yetkililer tek bir kuruş ödeme yapmadı. Halen mahkemem devam ediyor. 9 yıldır binanın önü demir saclarla kapalı. Kiracılar gelmek istemiyor. 9 yıldır kiracılar gelmediği için ciddi bir zarara uğradım. Bir an önce demir sacların açılmasını istiyoruz. Sadece biz değil buradaki esnafların hepsi mağdur oldu. Yetkililerin bir an önce bu duruma bir çözüm bulmalarını istiyoruz.”

Muhabir: Abdullah AKYOL