Ergani ilçesine bağlı Qalendan (Değirmendere) Mahallesi’nde yaşayan Osman Karabacak ailesinin arazisinin yol tarafına bakan kısmı, jandarma tarafından tel örgüyle kapatıldığını iddia etti. Arazilerine araçla giremeyen Karabacak ailesinden Osman Karabacak, Değirmendere Jandarma Karakolu’nu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet etti.


 
 Mezopootamya Haber Ajansı’na konuşan Osman Karabacak, bölgeye arama noktası (8-9 yıl) kurulduğundan bu yana korucu ve jandarmalardan yana sorun yaşadıklarını iddia etti. Karabacak, “Gidip bu durumu karakol komutanıyla görüştüm. ‘Tamam halledeceğiz’ dedi ama sorun aynı şekilde devam etti. Korucuları bir buçuk sene önce hırsızlık yaparken yakaladım. Araç-gereçler, sebzeler, tarım aletleri, su boruları gibi malzemeleri çalıyorlardı. En son çeşme suyumuzu alıp, arama noktasına çektiler. Yine gidip karakol komutanıyla görüştüm. ‘Tamam biz kullanmıyoruz, siz suyunuzu alın’ dedi. 500 metre hortum alıp, taktım. O kadar masraf yaptım, 2 gün sonra tekrar bizim hortumu söküp, kendi hortumlarını taktılar. Gidip komutanla tekrar konuştum. 2 günde bir biz takıyoruz, onlar çekiyor. En son karakol komutanına, ‘Sen bu korucularına laf geçiremiyor musun?’ dedim. ‘Bundan sonra gitmeyecekler’ dedi ama aynı sorunlar hep devam etti. Biz artık anlatmaktan bıktık” diyerek durumun bir an önce çözülmesi için çağrıda bulundu. 

Diyarbakır Tavşantepe Köyü imamına destek açıklaması geldi! Diyarbakır Tavşantepe Köyü imamına destek açıklaması geldi!

TAPULU ARAZİSİNE GİDEMİYOR
Karabacak, “Tapulu arazime yürüyerek ve arabayla gidemiyorum. Arazime girip, tarım yapamıyorum. Buraya helikopterle mi ineceğim? Bir an önce mağduriyetim giderilsin” tepkisinde bulundu.

Kaynak: MA