Diyarbakır’da geçtiğimiz ay Özle Halk Otobüsleri ücretsiz kart sahiplerini taşımama kararı aldı. Büyükşehir Belediyesince şoförlere cezai işlem uygulanmasına rağmen sorun çözülemedi. Ücretsiz kart sahipleri ise duruma tepki gösteriyor. Özelikle 65 yaş üstü vatandaşların mağdur olduğu uygulamaya ilişkin ise henüz bir çözüm bulunamadı.

Diyarbakır’da Artık Ücretsiz Yolcu Taşınmayacak!

ŞOFÖRLER BELEDİYEDEN DESTEK BEKLİYOR
Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ücretsiz kart sahiplerini taşıdıkları için Özel Halk Otobüslerinde otobüs başına 3 bin 375 lira aylık ödeme yapılmasına rağmen, şoförler diğer illerde belediyelerin de maddi destek sunduğunu belirterek Diyarbakır’da da aynı desteği istiyor. Büyükşehir’in ise Kayyum döneminden kalan borçlar nedeniyle destek veremeyeceği öğrenildi.

Diyarbakır ulaşımına yeni araç Minibüs

Ücretsiz kart kullanan vatandaşlar ise şu ifadelerle duruma tepki gösterdi: 

Diyarbakır’da “bu yapı tehlikelidir” dediler önlem almadılar! Diyarbakır’da “bu yapı tehlikelidir” dediler önlem almadılar!

“- 18 Temmuz saat 13:30 sıralarında 21 HO 1054 plakalı özel halk otobüsüne bindim. Ücretsiz kartımı okuttum, şoför “Ücretsiz almıyorum.” dedi. Emniyet personeliyim dedim, “Almıyor musun?” dedim, “Almıyorum.” dedi. Ben de o zaman şikayetçi olacağım dedim, sesini çıkarmadı, arabadan indim.

- 21 *** 1022 plakalı özel halk otobüsü ücretsiz kart geçersiz diyerek yolcu almadı. Hakkımız olmasına rağmen yolcular mahrum kaldı. O anda maddi durumum yeterli olmadığı için yürümek zorunda kaldım ve ben bir hemofili hastasıyım gereği yapılmasını arz ederim.

- Mavi renkli özel halk otobüslerinin insanlara yaklaşımı ve tutumu çok kötü. Özellikle yaşlı insanları, ücretsiz kart kullandıkları için almamaları büyük bir sorun. Bu ücretsiz kartlar devlet tarafından onlara verilmişken, bu durum gerçekten yazık ve günah. Benim annem 67 yaşında ve ben bu tür davranışlara şahit olduğum için ona ücretsiz kart çıkarmıyoruz. Çünkü aynı muameleyi ona da yapacaklarını düşünüyoruz. Annem ücretini vermesine rağmen “yaşlılar ücretsiz biner” gerekçesiyle otobüse alınmıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum: Lütfen bu konuda bir çözüm bulun.”

Muhabir: Fatih SURUÇ