30 Temmuz'da TBMM Genel Kurulu'ndaki oylamada kabul edilerek Meclis'ten geçen ve yasalaşan 17 maddelik "160 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi", Resmi Gazete'de yayımlandıktan birkaç gün sonra yürürlüğe girmişti. 

Diyarbakır’ın göbeğindeki o ağaç dalları neden kesildi? Diyarbakır’ın göbeğindeki o ağaç dalları neden kesildi?

“TOPLAMALARI DAHA İYİ OLUR”
Diyarbakır’da Sokak Hayvanlarının toplatılması taraftarı olduğunu belirten bir vatandaş, “Daha geçen günlerde bir Hz. Süleyman Camii’sinin orda bir çocuğu ısırdılar. Çocuğu ısırdıkları yetmiyormuş gibi kendi aralarında birbirlerine de saldırmaya başlayıp birinin kulağını kopardılar. Toplamaları daha iyi olur” dedi. 

Hayvanların toplatılmasına karşı olan diğer bir vatandaş ise şunları kaydetti: “Hayvanlar candır, onlara karışılmasını istemiyoruz.  Aksine bizimle beraber yaşamalarını diliyoruz”

“ÇOCUKLARDA TRAVMAYA NEDEN OLABİLİR”
Sokak hayvanlarının toplatılması taraftarı olan bir diğer vatandaş, “Sokak hayvanlarının toplanmasını istiyorum. Çünkü insanlara çok zarar veriyorlar. Bunun yanında savunmasız küçük çocuklar, hem havlamalarıyla hem de saldırmalarıyla çok korktuklarından dolayı ilerleyen zamanlarda travmaya neden olabiliyor. Barınakları varsa barınaklara koymalarını talep ediyoruz” diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL