Diyarbakır merkezli Türkiye'nin birçok yerinde faaliyet gösteren bir işletme pastanesi yeni bir Ar-Ge çalışmasını tamamladı. Bisküvi özünden yapılan Lotuslu soğuk baklavayı vitrinine ekledi.

Diyarbakır'da Floor Curling Turnuvası heyecanı: 17 ilden 120 sporcu katıldı Diyarbakır'da Floor Curling Turnuvası heyecanı: 17 ilden 120 sporcu katıldı

İşletmenin yönetim kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, soğuk baklava gibi lotuslu soğuk baklavayı da ülkeye hediye ettiklerini söyledi. Elaldı, "Lotuslu soğuk baklava, zannedersem soğuk baklavanın iki tık üstünde çok muazzam bir tat olmakla beraber müthiş bir ürün. Lotuslu soğuk baklava 15 gündür piyasada olmasına rağmen çok beğenildi. Müthiş bir geri dönüşüm aldık. Zannedersem soğuk baklava ile birlikte Türkiye'deki istihdama katkı payının olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Baklava ustası olan Ali Kaya ise, "Uzun bir süredir yapılan Ar-Ge çalışmalar sonucu ortaya çıkan lotuslu soğuk baklava Türkiye'de ilktir. Talebe göre fıstıklısı, cevizlisi olmak üzere yapılıyor. İçerisindeki maddeler karelimize edilmiş lotus bisküvisi ve özel olarak bazı karışımlarımızın eklenmesi ile yaptığımız bir üründür ve şu anki taleplere göre satışlarımızda yükseliş var, talep oldukça yüksek" dedi.

Kaynak: İHA