Son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle Türkiye genelinde yumurta fiyatlarına 35 kuruş zam yapıldı. Bu artış, tüketiciler üzerinde ek bir yük oluştururken, fiyat artışlarının nedenleri arasında üretim maliyetlerinin yükselmesi ve arz-talep dengesindeki değişiklikler öne çıkıyor.

Diyarbakır’ın en büyük mahallesi bölünüyor mu? Valilik karar verdi Diyarbakır’ın en büyük mahallesi bölünüyor mu? Valilik karar verdi

"KOLİSİ 70 LİRADAN 100 LİRAYA YÜKSELDİ" 
Yaklaşık 2 aydır piyasanın altında zararına satış yaptığını belirten Diyarbakır esnafı, 30'luk koli yumurtanın artışla beraber 70 liradan 100 liraya çıktığını söyledi.

Diyarbakır’da Yumurta Da Lüks Oldu! Fiyatı Uçtu

"YUMURTA'YA YAPILAN ZAMMIN OKULLARIN AÇILMASIYLA NE ALAKASI VAR?"
Yumurta fiyatlarına yapılan zam ile birlikte kolisinin 70 liradan 100 liraya yükselmesine tepki gösteren Diyarbakır esnafı, "Yumurta fiyatlarına yapılan zammın okulların açılmasıyla ne ilgisi var anlamış değilim. Çocukların sağlığı açısından uygun olan yumurta vardı ona da göz diktiler herhalde. Öğrencilerimizin yumurta tüketimlerine bile karşı çıkıyorlar. Yetkililerden bu pahalılığa karşı kalıcı çözümler bulmalarını istiyoruz" diye konuştu.

"ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN"
Öte yandan yumurta fiyatlarına yapılan artışa sitem eden diğer bir tüketici vatandaş ise şunları kaydetti: "Hayat şartlarının bu kadar pahalı ve zor olduğu yetmiyormuş gibi yumurta fiyatlarına da zam geldi. Bırakın kırmızı eti, kıymayı, tavuğu bu devirde yumurta yemek bile artık lüks olmuş. Diyecek bir şey bulamıyorum Allah sonumuzu hayır etsin."

Muhabir: Abdullah ÇAKIL