Ehliyet, resmi olarak sürücü belgesi olarak da bilinir. Motorlu araçları kullanma yetkisini ve kabiliyetini kanıtlayan belgedir. Türkiye’de, 18 yaşını doldurmuş her birey sürücü olmak için ehliyet kurslarına başvuruyor.

Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Newruz Caddesinde ayda binlerce vatandaşlar şoför olmak için güzergah üzerinde bulunan sürücü kurslarına başvuruyor. Caddenin neredeyse tamamı sürücü arabalarıyla dolu. Ehliyet başvurusu yapan vatandaşlar her gün cadde güzergahında şoför olmak için yetkililer eşliğinde araba kullanmayı öğreniyor. Peki Diyarbakır’da ehliyet fiyatları ne kadar? Ehliyet almanın şartları nelerdir?

Diyarbakır Bağlar’da mahalleli doğalgaz istiyor! Diyarbakır Bağlar’da mahalleli doğalgaz istiyor!

SÜRÜCÜ KURSU FİYATLARI 2024
Sürücü kursu fiyatları ehliyet sınıfına göre değişiklik göstermektedir. Ehliyet almak için sürücü kursu ve ehliyet harçları ile birlikte 2024 yılında ödemeniz gereken miktar ortalama en az 10 bin TL'den başlayıp 25 bin TL'ye kadar çıkabilmektedir.  

EHLİYET SINAVI ÜCRETLERİ 2024
Ehliyet alacaklar için teori sınavı giriş ücreti 750 TL‘dir. Direksiyon sınavına giriş ücreti 750 TL‘dir. Yazılı veya ehliyet sınavında başarısız olanlar, ehliyet almak için sınava tekrar girmelidir. Sınavın tekrarı halinde sürücü adayı sınav ücretini tekrar ödemekle yükümlü olacaktır. Sınavı geçemezseniz bir sonraki sınava kadar teorik ders almak zorundasınız. Direksiyon sınavında başarısız olan adaylar bir sonraki sınavdan önce başka bir direksiyon kursuna gitmek zorundadır.

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKENLER
18 yaşını doldurmuş olmak
Sağlık Raporu
Sürücü Kursu ve Eğitim Süreci
Sınavlar

Muhabir: Abdullah AKYOL