Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü'nün yaptığı çalışmalar ilgilerin odağı oluyor. Üniversite eğitimi alan gençler, aynı zamanda küçük çocuklarla bir çok etkinliği ve projeyi gerçekleştiriyor. Bugün de önemli bir çalışmaya imza atan Genç Yeşilay Kulübü gönüllüleri, şehrin sevilen ve takdir edilen eğitimcisi olan Hasan Kartal'ın öğretmenlik yaptığı merkez Sur ilçesindeki Kumrucuk İlkokulu'nu ziyaret etti. Ziyaret kapsamında çocuklarla eğitici oyunlar ve aktiviler gerçekleştiren gönüllü gençler, çocuklara sağlıklı yaşam, bağımlılıkla mücadele ve teknoloji bağımlığı konularında bilgilendirmelerde bulundu. Yapılan çalışma öğretmenlerden tam not alırken, velilerin ve öğrencilerin ise takdirini kazandı.

Rojin'in telefon şifresi neden uzundu? Baba Kabaiş açıkladı Rojin'in telefon şifresi neden uzundu? Baba Kabaiş açıkladı

"BİZLERİ AĞIRLAYAN KUMRUCUK İLKOKULU ÖGRETMENLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"
Yapılan çalışmanın önemine değinen Dicle Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Bugün Dicle Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü ile Diyarbakır şehir merkezine 30 kilometre uzaklıkta olan Kumrucuk İlkokulu'muzu ziyaret ettik. Öğrencilere, sağlıklı yaşam, bağımlılıkla mücadele, teknoloji bağımlığı konularında bilgilendirme yapıldı. Müzik eşliğinde sağlıklı yaşam ile ilgili etkinlikler ve oyunlar oynadı. Öğrencilere TBM ile ilgili sunumlar izletildi. Bizleri en güzel şekilde ağırlayan Kumrucuk İlkokulu idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

"ÇOCUKLARIMIZIN HEPSİ YEŞİLAY GÖNÜLLÜSÜ OLDU"
Son yıllarda Diyarbakır'da uyguladığı eğitici öğretim şekliyle kentteki velilerin takdirini kazanan Kumrucuk İlkokulu öğretmeni Hasan Kartal, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Eğitim-öğretim hayattan kopuk olmamalı, tersi durumda amacına ulaşmaz zaten. Derslerimizi hayatla ilişkilendirmeye devam ediyoruz. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Genç Yeşilay ekibiyle Fen bilimleri ders kazanımlarımızı hayatla iç içe işledik. Fen Bilimleri Ders kazanımlarımız; Yakın çevresinde sigara kullanımını azaltmaya yönelik sorumluluk üstlenir. Alkol ve sigara kullanımının insan sağlığına olan olumsuz etkilerinin farkına varır. Köyün birçok yerine (cami, evler, kapılar) afişler yapıştırdık, köylülerimizi bilgilendirdik, broşür dağıttık vs. Çocuklarımızın hepsi yeşilay gönüllüsü oldu. Daha ne olsun." ifadesini kullandı.

Haber: Devrim AKTÜRK

Editör: Mücadele Gazetesi