Diyarbakır kavruluyor! Kışlık elbiseler raflarda yerini aldı Diyarbakır kavruluyor! Kışlık elbiseler raflarda yerini aldı

Türkiye’nin en sıcak şehirlerinden biri olan Diyarbakır’da, Sur ilçesindeki birçok süs havuzları sadece süs olarak duruyor. Özellikle hem şehre bir hava katacak hem de vatandaşları bir nebzede serinletecek süs havuzlarının bozuk olması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Dağkapı burcunun yakınlarında yıllardan beridir süs havuzunun çalışmadığı biliniyor. Şehrin en gözde ve en kalabalık yerlerinden biri olan Sur ilçesinde süs havuzlarının onarılıp aktif hale getirilmesi talep edildi. 

TARİHİ SÜS HAVUZU YILLARDAN BERİDİR BOZUK
Yine Sur ilçesinde bulunan ve turistlerin Ulu Camiden sonra en çok ziyaret ettiği tarihi Hasan Paşa Hanı’nda bulunan süs havuzu da yıllardan beridir sadece süs olarak duruyor. Tarihi havuzun onarılması için vatandaşlardan talep geldi. Süs havuzunun yıllardan beridir çalışmadığı biliniyor. 

Öte yandan Bağlar ilçesinde bulunan Koşu Yolu Parkın’ın içerisinde bulunan süs havuzlarının da yıllardan beridir çalışmadığı görüldü.

Muhabir: Abdullah AKYOL