Maraş merkezli depremlerinden sonra Diyarbakır dahil 11 ilde depremzedeler için TOKİ konutları yapıldı. Depremden etkilenen Diyarbakır’da da ilk etapta 6 bin 400 TOKİ konut Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi’nde yapıldı. Vatandaşlar yavaş yavaş evlerine yerleşmeye başlasa da sorunlar bitmek bilmiyor.

TOKİ EVLERİ KİRAYA VERİLİYOR
TOKİ konutlarında bazı vatandaşlar evlerine girmekte zorlanıyor. Yeni anahtar teslim alan depremzedeler hayatının şokunu yaşadı. Evlerin içerisindeki asma tavan duvarlar her gün döküldüğü söylendi. Binanın içerisi adeta çöplükten geçilmediği görüldü. Depremzedeler TOKİ konutlarına taşındıklarına pişman olduklarını dile getirdi. Çevredeki birçok ev sahibi ise evlerini kiraya verip oturmaktan vazgeçtiği söylendi.

Diyarbakır’ın en ucuz pazarı! Haftada sadece 5 saat var Diyarbakır’ın en ucuz pazarı! Haftada sadece 5 saat var

YÖNETİM DEPREMZEDELERİ ENGELLEDİ
1.Etap 4. Adada yaşayan ve mağdur olan depremzede kadınlar sorunlarını Mücadele’ye anlattı; “Benim ismim Asya Yıldız, 1 ay önce anahtar teslim aldık. İlk başta çok sevindik ta ki anahtarı teslim alana kadar. Her gün bir sorunla karşılaşıyoruz. Burada ne okul var, ne hastane var, ne fırın var ne market var, burada hiçbir şey yok. Burada yetkili biri var Elif Hanım ona kaç kere sorunlarımızı anlattık fakat bizi hep oyaladı. Hatta bizleri engelledi. Arıyoruz hiçbir şekilde arama gitmiyor. Buradaki çocuklar okula gidemiyor. Servislerde buraya gelmiyor. Burada herkes mağdur oluyor. Ring araçlarından ücret alınıyor. Şehre gidip gelmemiz için 4 tane araç değiştirmek zorunda kalıyoruz. Ring araçlarının ücretsiz olmasını istiyoruz. Evlerimiz dökülüyor. Her gün başımıza taş düşüyor. Mutfakta oturmak zorunda kalıyoruz. Eşyalarımız mahvoldu. Sürekli taş düşüyor tavandan ve duvarlardan. Biz depremzedelere yapılan bu muamele hiçte hoş değildir. Yetkililerin bir an önce bu sorunlarımızı halletmelerini istiyoruz” Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL