Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ilaçlama ekipleri; sivrisinek, karasinek ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması için ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Bilimsel mücadele yöntemleri ile haşerelerden bulaşabilecek sıtma, tifo, kolera gibi hastalıkların önlenmesi amaçlanıyor. Çalışmalar kapsamında Lice ve Kulp ilçelerinde ilaçlama çalışması yapılıyor.

ÇALIŞMALARA DEVAM EDİLECEK
Ekipler, merkez ilçelerde olduğu gibi kırsal ilçelerde de ilaçlama çalışmalarına başladı. Lice’de 6, Kulp’ta 5 olmak üzere 11 araçla ilaçlama yapılıyor. Diğer ilçelerde de çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Çalışmalara Lice Belediyesi Eş Başkanları Diyar Dilek ve Fırat Demir de eşlik ederek çalışmaları yerinde inceledi.

GÜNDÜZLERİ LARVA İLAÇLAMASI
İlaçlama çalışmaları, sivrisinek ve karasinek larvalarına karşı havuzlar, göletler, sazlık alanlar, kanalizasyonlar, bataklıklar, bodrum suları, süs havuzları, ahırlar, organik atıkların toplandığı yerler, çöp konteynerleri ve çöp aktarma istasyonları gibi üreme alanlarında yapılıyor.

Bu ilin Diyarbakır’la arasında 27 derece fark var! Bu ilin Diyarbakır’la arasında 27 derece fark var!

GECE İLAÇLAMASI DEVAM EDİYOR
Ekipler, sivrisinek, karasinek, tatarcık vb. uçan haşerelere karşı yürütülen mücadele yöntemlerinden biri olan ULV (Gece ilaçlaması) çalışmalarını kırsalda da sürdürüyor.

Çalışmalara akşam gün batımına yakın başlayan ekipler, halk sağlığı için gece geç saatlere kadar ULV cihazları ile ilaçlama yapıyor.

BAKAN: LARVA DÖNEMİ İLAÇLAMALARININ AKSAMASI SİNEKLERİN ARTMASINA NEDEN OLDU
İlaçlama çalışmalarına ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan, ocak ve şubat aylarında yapılması gereken larva dönemi ilaçlamalarının aksaması, kent ve kırsal ilçelerde ciddi anlamda sivrisinek ve karasinek popülasyonunun artmasına neden olduğunu belirtti. Bu sebeple Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı olarak kent merkezi ve köylerde ilaçlama kampanyası başlattıklarını kaydeden Bakan, “Yeni aldığımız ilaçlar, hedef dışı canlılara zarar vermeyen, toksikolojik ve eko-toksikolojik özelliklere sahip, uluslararası standartlara uygun ilaçlardır. Bu ilaçlarla ciddiyet ve kararlılıkla ilaçlama çalışmalarımıza devam ettik. Kent merkezinde ciddi bir ilerleme kaydettik. Aynı kararlılıkla kırsal ilçe ve köylerde de toplu araçlarla ilaçlamaya başladık. İlk gün Lice ve köyleri için 6 araç, Kulp merkez ve köyleri için ise 5 araçla ilaçlamaya start verdik. Kalan ilçe ve köylerde de aynı ciddiyet ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam ederek, Diyarbakır il sınırının tümünde bu seferberlik ruhuyla ilaçlama çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Bülten