Birçok hastalığa iyi gelen ve Diyarbakır’da yazın kavurucu sıcaklarda daha çok tercih edilen meyan şerbeti Diyarbakır’a özgü ve yüzyıllardır bir gelenek haline gelmiş durumda. Bu mesleği 25 yaşından beridir yapan Cemil Batıbay artık emekli vakti geldiğini söyledi.

Diyarbakır’ın en eski şerbetçisi olan 75 yaşındaki Cemil Batıbay Merkez Sur ilçesinde 50 yıldır bu mesleği sürdürüyor. Diyarbakır’ın kavurucu sıcağında yaptığı serinleten lezzetle vatandaşlara bir oh çektiriyor. 

50 YILLIK MESLEĞİ GENÇLERE BIRAKTI
25 yıl sırtında Sur ilçesindeki mahallelerde sokak sokak gezen Cemil Batıbay 50 yaşına gelince yükü ağırlaştı. 25 yılın ardından artık Sur ilçesinde bulunan Gazi Caddesinde kendi tezgahında satmaya başladı. 75 yaşında olan Batıbay artık mesleği bırakacağını söyledi. Yıllardır bu mesleği severek yaptığını söyleyen Batıbay artık çok yorulduğunu söyleyerek mesleği gençlere bıraktığını ifade etti. 

Bölgenin tatil yeri! Diyarbakır’a çok yakın tüm komşular orada Bölgenin tatil yeri! Diyarbakır’a çok yakın tüm komşular orada

MEYAN ŞERBETİNİN FAYADALARI NELERDİR
Meyan kökünün birçok faydası bulunmaktadır. Meyan kökü şerbetinin mide problemlerinin giderilmesi, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, bazı cilt hastalıklarının tedavisi, astım krizlerinin azalması, kan şekerini düzenleme, diş çürüklerinin önlenmesi ve hazmı kolaylaştırması gibi birçok faydası bulunmaktadır.

Muhabir: Abdullah AKYOL