Diyarbakır’da 26-29 Eylül tarihlerinde Doğu Pediatri Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Katılımlı Doğu Pediatri Kongresi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde katılımcılarını ağırlayacak. Kongre, Türkiye'nin en büyük pediatri buluşmalarından biri olma özelliği taşıyor. 

BİLİMSEL BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Doğu Pediatri Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Asena, kongreye Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 2.000 çocuk hekiminin katılacağını ve 7 ülkeden 186 konuşmacı ile oturum başkanının görev alacağını belirtti. Bilimsel yoğunluğun yüksek olacağı kongre, 4 gün boyunca bilim dünyasını Diyarbakır’da buluşturacak. 

DİYARBAKIR’IN GASTRONOMİSİ DE AKTARILACAK
Kongrenin ilk günü, 7 ayrı kursta 72 konuşmacı sunum yapacak. Ardından 23 bilimsel oturum, 6 uydu sempozyumu, 11 sözlü bildiri oturumu ve 6 e-poster oturumu ile çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında önemli konular ele alınacak. Doç. Dr. Asena, ayrıca kongrede Avrupa Pediatri Akademisi ile 2, Azerbaycan Pediatri Cemiyeti ile 1 bilimsel oturum gerçekleştirileceğini duyurdu. 

Diyarbakır’daki mahalleye müjde: Doğal gaz geliyor! Diyarbakır’daki mahalleye müjde: Doğal gaz geliyor!

Bu yıl kongre, sadece bilimsel içeriğiyle değil, aynı zamanda Diyarbakır'ın zengin kültürel ve gastronomik mirasını tanıtacak çeşitli etkinliklerle de dikkat çekecek. Katılımcılar, kongre programı dahilinde düzenlenecek şehir turları ile Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı bulacaklar.

Kaynak: Haber Merkezi