33 medeniyete ev sahipliği yapan kentte, Hevsel Bahçelerinde ki 8 bin yıllık verimli topraklarda yılda dört ürün ekilip hasadı yapılırken; sebze ve yeşilliğin birçok türü burada ekilip sebze hali ve semt pazarlarında doğal ürünler olarak vatandaşlara ulaştırılıyor.
Sonbahar mevsiminin son günlerinde tarlada kalan roka, pazı, yeşil soğan ve dereotu gibi ürünlerin de hasadı yapılan Hevsel Bahçelerinde sezonun son hasadı bitti.
YILDA ÜÇ DÖRT DEFA ÜRÜN YETİŞİYOR!
Hevsel Bahçelerinde üreticilik yapan Sedat Hülük, Hevsel Bahçeleri'nde yılda 3-4 defa ürün yetiştirdiklerini, şu anda marul kaldığını, pazı yaprağı, ıspanak, dereotu, roka ve yeşil soğan yetiştirdiklerini söyledi.
“SEZONU KAPATIYORUZ”
Hevsel Bahçelerindeki son hasatları olduğunu belirten Hülük, "Sezonu kapatıyoruz, hava soğuk oldu. Komşularım sebze haline gönderiyor, bazıları pazarcı gelip burada alıyor. Ben kendim satıyorum. Burada demeti 6-7 lira arası. Pazara götüren de 10-15 liradan veriyor. Toprağı çok bereketli" dedi.