Bir inşaat şirketi tarafından, Kulp ilçesinde Usuluca Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurup işletileceği açıklandı. 20 MW kurulu gücünde Eskiağaçlı-2 Güneş Enerji Santrali (GES) ve 17 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak.

Ges Güneş Elektrik

Kulp İlçesine bağlı Eskiağaçlı Mahallesi sınırları içinde VBZ İnş. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından 20 MW kurulu gücünde Eskiağaçlı-2 Güneş Enerji Santrali (GES) ve 17 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Kulp’ta başlatılacak projenin değeri 175 milyon lira olarak hesaplanıyor.

Diyarbakır’da Cumartesi günü altın fiyatları belli oldu! Diyarbakır’da Cumartesi günü altın fiyatları belli oldu!

PROJENİN DETAYLARI AÇIKLANDI
Proje kapsamında kurulacak Eskiağaçlı-2 GES'te 30 bin 909 adet (550 W) panel, 52 adet inverter (330 kW) kurulacak. Santralin işletmeye alınmasıyla ekonomik ömrü 30 yıl olacak. Ayrıca 25,70 hektarlık alanda lityum-iyon teknolojisi kullanan enerji depolama tesisi kurulacak. Santralde yıllık azami elektrik üretim miktarı 34.000.000 kWh olarak planlanıyor. Üretilen elektrik, depolanacak ve gerektiği hallerde ulusal elektrik şebekesine aktarılacak.

Kaynak: Enerji Günlüğü