Diyarbakır’da döner fiyatı uçtu! Simit-ayran rağbet gördü Diyarbakır’da döner fiyatı uçtu! Simit-ayran rağbet gördü

Eskimiş ama bir o kadar da tarihsel dokusunu kaybetmemiş duruşuyla Dağkapı Meydanı'nın ortasında yer alan saat kulesi, bozuk olması nedeniyle yerli halkın ve özellikle kısıtlı bir zamanda şehri gezmeye çalışan turistlerin hayal kırıklıklarıyla karşılaşıyor. Kulenin üstünde bulunan saatin çalışmıyor olması saate erişimi olmayan vatandaşlar için de büyük bir sorun teşkil ediyor. 

DAĞKAPI MEYDANI
Yenişehir ilçesinde bulunan Dağkapı Meydanı, altyapısındaki eksikliklere, gelişigüzel dizayn edilmiş dış görünüşüne rağmen geniş alanlarıyla hala bir sürü yerli yabancı misafiri dostane bir gönülle ağırlıyor. Yeşillendirme çalışmaları ve sosyal alanlar ile çok daha iyi bir görünüme sahip olabilecek potansiyeli varken geniş alanının ferahlığı ve bir iki kıraathanenin varlığı dışında şehrin en işlek bölümünde öylece sahipsiz duruyor. İlerleyen süreçlerde nasıl ve ne şekil olacağı vatandaşın merak konusu olan bu meydan yetkililerin restorasyona başlayacağı günü bekliyor. 

Özellikle dış dokusu; birtakım çalışmalar sonucu doğal görünümünden kopartılmış, yapay görünümüyle halk tarafından şikayet edilmiş en önemli eksiklik olarak görülüyor. İkinci olarak da tarihi saat kulesinin zamansız saati gösteriliyor.

Vatandaşlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunarak tarihi saattin onarılması çağrısında bulundu.

Muhabir: Gurbet İpek