Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi’nin başhekimi değişti! Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi’nin başhekimi değişti!

Anavatanı Asya ve Avrupa olan ve birçok hastalığa şifa olması için geleneksel tıp alanında da sıklıkla kullanılan meyan kökü, şerbeti ile de Diyarbakır Sur ilçesi'nde Gazi Caddesi’nde bardağı 10 liradan özellikle sağlık sorunları olanlar tarafından çokça tercih ediliyor.

Diyarbakır'da Kavurucu Sıcakları Serinleten Içecek Meyan Şerbeti

MEYAN KÖKÜ ŞERBETİNİN FAYDALARI
Genellikle uzman hekimler tarafından akşamları tok karna ve bir su bardağını geçmeyecek şekilde tüketilmesi tavsiye edilen meyan şerbeti, binbir hastalık türüne derman olan bir kök bitkisi olarak bilinir. Mide’de oluşan zararlı asitlerin dengelenmesi, böbreklerde oluşan taşların düşürülmesi, her türlü sindirim ve iç hastalıklarla oluşan ağrıların dindirilmesi gibi faydalar meyan kökünün en çok tercih edildiği nedenler arasında sıralanıyor.

Uzmanların da tavsiyesi üzerine gelen hastaların bu şerbete olan ilgisi gün geçtikçe artıyor. Yazın gelmesi ile satışlarının arttığı bu yöresel lezzet ile Sur başta olmak üzere Diyarbakır’ın her semt ve ilçesinde karşılaşmak mümkün. 

Sindirime bağlı olarak oluşan hastalıklarınız veya vücutta oluşan bölgesel ağrılarınız varsa uzman hekimler onaylı meyan şerbeti içilmesi tavsiye ediliyor.

Muhabir: Gurbet İpek