Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi DiyarbakırRojin Kabaiş'ten 27 Eylül'de kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeninin Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. Vücut bütünlüğü bozulduğu bilgisi edinirken, Kabaiş ailesi kızlarını elbisesinden teşhis etti. Kabaiş’ten, alınan 100’den fazla numunenin bir kısmının Van ATK’ye bir kısmının ise İstanbul ATK’ ye incelenmek için gönderileceği belirtildi. Memleketi Diyarbakır’a getirilen Rojin’in cenazesi, sabah saatlerinde merkez Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy mezarlığına defnedildi.

ROJİN’İN ÖLÜM SEBEBİ BELLİ OLDU MU?
Halk TV’nin haberine göre ulaştığı bilgilere göre, gölden çıkarılan Rojin'in kıyafetlerinin üzerinde olduğu, uzun süre suda kalması sebebiyle cesedinin şiştiği öğrenildi. Van Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi tamamlanan Rojin'in vücudunda herhangi bir darp vs. gibi bulguya rastlanmadığı öğrenildi. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan ön incelemede ilk belirlemelere göre Rojin Kabaiş'in ölüm sebebi suda boğulma olarak belirlendi. Rojin'den alınan örnekler ise incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Burada yapılacak inceleme sonrası hazırlanacak olan raporla kesin ölüm sebebi ortaya çıkacak ve soruşturma dosyasına girecek.

Rojin'in babasından açıklama: İntihar etseydi yurdun 4'üncü katından ederdi! Rojin'in babasından açıklama: İntihar etseydi yurdun 4'üncü katından ederdi!

Öte yandan, Rojin Kabaiş'in ölümüne dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

Kaynak: Haber Merkezi