Diyarbakır’ın önemli sanatçıları arasında yer alan Bedri Ayseli’nin ismi kentin merkez ilçesi Sur’da yaşatılacak. Ayrıca Sur Kaymakamı Asım Solak, restorasyonu tamamlanan ve açılışı yapılacak olan Bedri Ayseli Kültür Evi’ni ziyaret etti.

Diyarbakır’da kaçak çay fiyatı ne kadar oldu? Diyarbakır’da kaçak çay fiyatı ne kadar oldu?

BEDRİ AYSELİ KİMDİR?
Bedri Ayseli, 10 Haziran 1946'da Diyarbakır'da doğmuş ve Türk Halk Müziği türünde eserlerle tanınmış bir sanatçıdır. Ayseli, Cumhuriyet İlkokulu ve Ali Emiri Ortaokulu'nu bitirdikten sonra İstanbul'a taşınarak Pertevniyal Lisesi'nden ve Nişantaşı Diş Hekimliği Yüksek Okulu'ndan mezun olmuştur.

DİYARBAKIR’DA DİŞ HEKİMLİĞİ YAPTI!
Aysel görmüş olduğu eğitim sonrasında Diyarbakır'da bir süre diş hekimliği yapmıştır. Sonrasında ise sanatçı olarak kariyerine odaklanmıştır.

Diyarbakırlı Sanatçı

Ayseli'nin ses sanatçısı olarak kariyeri özellikle Türk Halk Müziği türünde eserlerle bilinir.
Albümlerinden bazıları şunlardır:
"Anlatmak İstesem" (1986)
"Huma Kuşu"
Ayseli, aynı zamanda sinema oyuncusu ve anı yazarı olarak da faaliyet göstermiştir. 75 yaşında olan başarılı sanatçı halen aktif olarak sanat dünyasında yer almaktadır.

İSMİ MEMLEKETİNDE YAŞATILACAK!
Ayseli, memleket sevdasıyla bilinen bir sanatçı olurken, sanat hayatında da yarım asrı geride bırakmış bir isim. Başarılı sanatçının ismi şimdi ise doğup büyüdüğü merkez Sur ilçesinde restore edilecek olan evde yaşatılacak.

Muhabir: Fatih Suruç