Giyim literatürüne vintage modası olarak geçen, isim kökeni itibari ile de İngilizce bir kelime olan vintage (nostaljik); eskiden kalma, eski giyim diye bilinir. Kendine her dönem özellikle de yazın her ulusta rahatlıkla yer edinebilmeyi başaran bu trendin aslında bir dönemin çok tercih edildiği zamanları da vardı. Ana vatanı Avrupa çıkışlı olan bu modanın 1920’ler ve 1980’ler arası yılları altın çağı olarak bilinir. Bu zamanlarda çokça tercih edilmiştir.

Diyarbakır’da bu eziyetin fiyatı 50 lira! Diyarbakır’da bu eziyetin fiyatı 50 lira!

VİNTAGE MODASININ ADRESİ DİYARBAKIR'DA! 
Diyarbakır'ın Ofis Semti Sanat Sokağı'nda ve Sur civarında denemek isteyip de erişim sağlayamayan vatandaşlar için Vintage Store mağazası yıllardır faaliyette. Şuan yüzde 30 indirim kampanyasıyla alıcısının çok olduğu bu mağazada vintage modasının binbir ürün ve renk çeşidi mevcut; koyu bordo, pembenin tonları, yeşilin açık ve koyu tonları, kırmızı, lacivert, güneş sarısı, açık pembenin tonları, deniz mavisi, bataklık yeşili tonları, bahar renkleri ençok tercih edilenler arasında. Vintage giyim parçalarının vazgeçilmezleri arasında ise; omuzu vatkalı ceketler, pileli çan etekler, düğmeli beyaz gömlekler, karpuz kollu puantiyeli elbiseler, yüksek bel İspanyol paça pantolonlar, tül detaylı şapkalar ve zarif eldivenler yer alıyor. Giyim 200 liradan başlayıp 1500 e kadar bütçeye göre değişebiliyor.

Takılar 50-500 lira arasında, çantalar ise 150-500 lira civarında satışa sunuluyor.

Globalleşen dünyamızın sonuçlarından biz de nasibimizi her şekil ve türden yararıyla olduğu kadar zararıyla da nasibimizi almaktayız. Bu haliyle Diyarbakır'da trendlerden haberi olanlar yeni giyim modalarına da hemen erişebiliyor ve bu modayı deneme şansına sahip olabiliyor. Kullanıcısının günden güne arttığı ve rahatlık ile şıklık için tercih edilen bu modadan kadınlar arasında olduğu kadar erkekler arasında da fazlaca tercih ediliyor.

Muhabir: Gurbet İpek