Suyun 5,5 metre altında: Under, Lindesnes
Under, Norveç’te Sørlandet bölgesine bağlı Lindesnes’te bulunuyor.
Avrupa’nın ilk denizaltı restoranı Under, Sørlandet bölgesine bağlı Lindesnes’te, 2019’da hayata geçti. Kuzey Atlantik’in buzlu sularında, nadir görülen bir deniz ekosisteminin tam ortasında bulunan Under, Norveççe hem “altında” hem de “mucize” anlamlarına geliyor. Bu iki kelimenin de hakkını veren bir deneyim vadeden Under’da panaromik deniz manzarası eşliğinde yemek yemek için bir Norveç seyahati planlamaya değer. Ülkenin en ünlü mimarlık şirketlerinden biri tarafından denize yarı batık şekilde tasarlanan Under, dışarıdan da sofistike bir görünüm sunuyor. Michelin ödüllü şeflerin bir araya geldiği mutfakta Norveç denizlerinden balık ve deniz ürünleri ile yerel çiftçilerden temin edilen sebzeler kullanılıyor. Under, tüm bu özellikleriyle dünyanın en sıra dışı restoranları listemize ilk sıradan girmeyi hak ediyor. Bir Norveç uçak bileti için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.
Dinner in the Sky deneyimi: Brüksel
Gökyüzünde akşam yemeği
Dünyanın farklı şehirlerinde hayata geçen Dinner in the Sky deneyimini duymuşsunuzdur. Oluşumun Belçika ayağında misafirler, 120 tonluk bir vinç ile 150 fit yükseğe taşınıyor ve şenlik başlıyor. Her bir kişinin emniyet kemeriyle sandalyeye bağlandığı, şefin bir tür koşum takımı ile hareket ettiği düzenekte personelin dışında 32 misafir ağırlanabiliyor. Ortada bulunan açık mutfakta hazırlanan yemekler mutfağın etrafındaki masalarda konuklara servis ediliyor. Dünyanın en sıra dışı restoranları veya yemek deneyimleri arasında sayabileceğimiz Dinner in the Sky; Kuala Lumpur, Riyad ve Singapur’da hayata geçiyor. Belçika ayağı için bir Brüksel uçak bileti bağlantıda sizi bekliyor.
Çöl sıcağında buzdan bir restoran: Chillout Ice Lounge, Dubai
Dünyanın farklı yerlerinde buz restoranlar bulunsa da Dubai dışında hiçbir yerde sıcak servis yapılmıyor.
Şehrin çöl sıcaklarıyla taban tabana zıt bir deneyim, Dubai’de bizi bekler: Doğuda geniş bir coğrafyanın ilk buz restoranı olma özelliğini taşıyan The Chillout Lounge, 2007’den bu yana buzlar içinde misafirlerini ağırlıyor. Sıcak yemeklerin dışında sandviçlerin, soft içeceklerin ve çay/kahvenin bulunduğu Chillout Ice Lounge, dünyadaki benzerleri arasında sıcak yemek ve içecek servis eden tek restoran. Chillout Ice Lounge, Dubai’de Times Square Center’da bulunuyor. Deneyimlemeye hazırsanız bir Dubai uçak bileti için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.
Dağın zirvesinde: Banff Sky Bistro, Alberta
Sulphur Dağı’ndan Banff manzarası.
Yine gökyüzünde, bu defa Kanada semalarındayız. Albert eyaletinde bulunan ve Kanada’nın ilk milli parkı olan Banff Milli Parkı’nda; Sulphur Dağı’nın zirvesinde bir yemek deneyiminden söz edeceğiz. Deniz seviyesinden 7,510 fit yüksekte konumlanan Sky Bistro’da, altı görkemli sıradağa nazır muhteşem bir manzara eşliğinde yemek servisi yapılıyor. Hayal etmesi dahi tüyler ürperten, haliyle dünyanın en sıra dışı restoranları ve yemek deneyimleri listemize girmeyi hak eden Sky Bistro’ya yolunuz düşerse, akşam yemeğinden sonra çatı katında bulunan gözlem alanında yıldızları seyretmeyi ihmal etmeyin. Hepsinden önce bir Kanada uçak bileti için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.
Yerden yüksek, bambu restoran: Soneva Kiri Resort, Koh Kood
Kah Kood, Tayland’ın beşinci büyük adası olsa da nüfus bakımından bölgedeki en sakin ada.
Fark ettiğiniz üzere bu yazıda ayağımız yere nadiren basacak. Kanada’dan doğuya, Tayland’ın nüfusu en seyrek adası Koh Kood’a gidiyoruz. Zira Soneva Kiri Resort bünyesinde, yerden 20 metre yükseklikte; bambudan, gondol benzeri bir düzenekte yemek servisi yapılıyor. Yerel zanaatkârlar tarafından tasarlanan alanda, 20 metre yüksekte servis yapma konusunda hayli deneyimli garsonlar eşliğinde iki saatlik bir gurmelik deneyimi ve bir saatlik çay servisi sizi bekliyor. Yolunuz Tayland’a düşerse dünyanın en sıra dışı restoran deneyimlerinden birini kaçırmayın diyerek Tayland uçak bileti bağlantısını da böyle bırakalım.
Safaride akşam yemeği: Sapi Concession, Zimbabwe
Safaride akşam yemeği, unutulmaz bir deneyim olarak hayat hikâyenizdeki yerini alabilir.
Dünyanın bir başka köşesinde, Afrika’da, Zimbabwe’deyiz. Sapi Concession’da yemek yemek, Travel and Leisure dergisi tarafından “once in a lifetime”, yani “ömürde bir kez” diyebileceğimiz türden bir deneyim olarak tarif edilmiş, haksız değiller. Derginin bir safari tutkunu olan Chris Liebenberg ile yaptığı röportajdan alıntılayalım: “Safari deneyiminde yediğim en iyi yemeklerden biri kuru şeftali, mango ve ananaslı nefis tavuk yemeğiydi. Meğer yemek bütün bir akşam boyu közün altında hazırlanmış; ama ruhumuz duymamış, hiçbir misafir neler olduğunun farkında değildi”. (Haber Merkezi)