Türkiye’de havanın en temiz olduğu iller ve en kirli olduğu iller belli olurken Diyarbakır’da hava kirliliği ne durumda? İşte bu sorunun yanıtı…

HAVANIN EN TEMİZ OLDUĞU İLLER!
Yurt genelinde havanın en temiz olduğu iller arasında Artvin, Tunceli, Kırşehir, Kırıkkale, Ardahan, Bitlis, Eskişehir, Bolu ve Zonguldak yer alıyor.

Bu iller aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün belirlediği hava kirliliği eşik değerlerinin altında kalan ve temiz hava solumakta olan bölgeler arasında bulunmakta.

Diyarbakır Fotoğrafıı

Diyarbakır’a gelmenin tam zamanı: 9 günlük festival başladı Diyarbakır’a gelmenin tam zamanı: 9 günlük festival başladı

TÜRKİYE’DE EN KİRLİ HAVAYA SAHİP İLLER NERELER?
Hava kirliliğinin en yoğun olduğu iller Iğdır, Batman, Ağrı, Şırnak ve deprem illeri arasında yer alan Malatya ve Osmaniye oldu. Bu iller, PM 2.5 seviyelerinin yüksekliği sebebi ile hava kalitesi açısından olumsuz değerlendirilmekte.

DİYARBAKIR’IN HAVA KALİTESİ NASIL?
Diyarbakır ne en temiz havaya sahip ne de en kirli havaya sahip iller arasında yer almıyor. Diyarbakır orta sıralarda yer alırken, hava kalitesinin genel olarak kabul edilebilir bir seviyede olduğu belirtildi. Fakat yine de Diyarbakır’da astım gibi solunum yolu hastalıkları olan kişilerin uzun süreli dışarıda kalmaktan kaçınmaları tavsiye edilmekte.

Muhabir: Onurcan GÜLER