Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan'dan oluşan DEM Parti İmralı heyetinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme, siyasetin gündeminde yer tutmaya devam ediyor. Söz konusu görüşmeye ilişkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den de ilk yorum geldi.

13 Yıl Sonra Ilk Temas Erdoğan Dem Görüşmesi Başladı-2

Sırrı Süreyya Önder kimdir, kaç yaşında, nereli? Sırrı Süreyya Önder kimdir, kaç yaşında, nereli?

BAHÇELİ’DEN ERDOĞAN-DEM GÖRÜŞMESİNE İLK YORUM
Bahçeli, Erdoğan DEM Parti görüşmesine ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde DEM Parti heyetiyle yaptığı görüşme hem içerik hem ilerleyiş hem de simgesel ifade bakımından takdire şayandır" dedi. 

“DEM Parti'nin tutarlı açıklamalarına ve gerçekçi adımlarına Sayın Cumhurbaşkanımızın müstesna, muteber ve mütekâmil şekilde muamelede bulunması terörsüz Türkiye umutlarını çok daha güçlendirmiştir" diyen Bahçeli, "Elbette PKK terör örgütünün kongresini toplayarak Siyonist ve emperyalist komploların devreye girmesine fırsat vermeden silah bırakması ve örgütsel feshi sonuçlandırması kısa süre içinde temin edilmelidir" ifadelerini kullandı.

"ŞU GÜNLER KIRILGAN VE NAZİKTİR”
Bahçeli ayrıca "Üçüncü tarafların suyu bulandırmasına, akılları çelmesine, nifak kazanını ateşlemelerine azami düzey ve ölçüde hazırlıklı olmanın yanında tedbir ve temkini elde bırakmamak esasen ve usulen zorunluluktur. Şu günler oldukça kırılgan ve naziktir. Karşılıklı güven, empati ve hoşgörü çemberinde terörsüz Türkiye vuslatının şafağı sökmelidir. Türkiye'nin iç barış ve huzur ortamı sağlam esaslara bağlanmalı, aziz milletimizin her evladı kardeşlik ve kucaklaşma faziletiyle vatanına, bayrağına, mukaddesatına, dokunulmaz hayat ve varlık haklarına sahip çıkmalıdır" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi