AK Parti kurucularından, akademisyen, yazar Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, 79 yaşında İstanbul’da hayatını kaybetti. Prof. Dr. Gürdoğan için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde öğle namazını takiben cenaze namazı kılındı. Gürdoğan'ın cenazesi namazın ardından toprağa verilmek üzere memleketi Eskişehir’e gönderildi. Cenazeye Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Eski Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile çok sayıda isim katıldı. Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan'ın cenaze namazı dün öğle namazını müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Cami'nde kılındı. Ardından memleketi Eskişehir'de defnedildi.

Bu illerde yaşayanların ömrü uzun oluyor! Bu illerde yaşayanların ömrü uzun oluyor!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN NAZİF GÜRDOĞAN İÇİN TAZİYE MESAJI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan'ın vefatına ilişkin taziye mesajı yayımladı.

"AK Parti’mizin kurucularından, değerli akademisyen ve yazar Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan hocamızın vefatından derin üzüntü duydum.

Kıymetli yol ve dava arkadaşımız Ersin Nazif Gürdoğan’a Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, talebelerine, eğitim camiamıza ve AK Parti’mize başsağlığı diliyorum"

NAZİF GÜRDOĞAN KİMDİR?
Eskişehir'de 1945'te dünyaya gelen Gürdoğan, iktisat alanında 1994'te profesör oldu, yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerde dersler verdi.

Prof. Dr. Gürdoğan, "Görünmeyen Üniversite", "Teknolojinin Ötesi", "Kültür ve Sanayileşme", "Hicaz'dan Endülüs'e" ve "Zamanı Aşan Şehirler" adlı eserlere de imza attı.

Suudi Arabistan'da Kral Abdülaziz Üniversitesinde öğretim üyesi olarak bulundu (1981-1984). İstanbul'da finans kurumlarında çalıştı. Fatih, Marmara ve Kırıkkale Üniversitesine ders verdi. Değişik dergi ve gazetelerde yazıları çıktı. Yeni Şafak gazetesinde köşe yazısı yazıyor.

Kaynak: DHA