2018 Yerel Seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (HDP) aday olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve görevi sırasında tutuklanarak yerine yerine kayyum atanan Adnan Selçuk Mızraklı'ya "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan verilen 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından hukuka uygun bularak onandı.

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın'dan Diyarbakır’a çıkarma! Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın'dan Diyarbakır’a çıkarma!

DEM PARTİ: YARGI DARBESİ
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu, Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı'ya verilen 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasının Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi tarafından onanmasına dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"31 Mart 2019’da Diyarbakır halkının iradesiyle seçilen ve Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığı görevinden kayyım darbesiyle uzaklaştırılan Adnan Selçuk Mızraklı’ya verilen 9 yıl 4 ay 15 günlük hapis cezası Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından onanmıştır. Bu, hukuki değil siyasi bir karardır. Bu yargı darbesi, başta Diyarbakır halkı olmak üzere Kürtler ve demokratik kamuoyu nezdinde yok hükmündedir."

SELÇUK MIZRAKLI KİMDİR?
Adnan Selçuk Mızraklı, Kürt asıllı Türk tıp doktoru ve siyasetçi. 1963 yılında Urfa’nın Siverek ilçesinde doğmuştur. TBMM 27. dönem Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır milletvekilidir. 2019 seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başkanı seçilmiştir seçildikten 5 ay sonra yerine kayyum atanarak görevden alınmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi