Son dakika! Narin olayında sanıklara istenen ceza belli oldu Son dakika! Narin olayında sanıklara istenen ceza belli oldu

Malatya'nın Kale ilçesinde 16 Ekim'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Siirt'te, Algül Mahallesi'nde yaşayan 5 çocuk babası Murat Orhan'ın yaşadığı müstakil ev de hasar görüldü. Oluşan çatlakları bez parçalarıyla dolduran Orhan, evlerinin oturulamaz duruma geldiğini belirtti.

Depremden yardımdan faydalanmadığını belirten Orhan, "45 yıl önce babasına girişmişti. Hiçbir mühendislik çalışması yok. Babam kendisi zaten kalıpçı, inşaat sektöründe uzun yıllar ustaca çalıştı. daha ekledi. 20 yıldır da üst kat var" dedi.

“DEPREMDE EV OLDUKÇA HASAR GÖRDÜ”

Yetkililerin incelemesinde evin büyük hasar verdiği Orhan, "Ev 2 kattan oluştu. Depremde ciddi hasar gördü. Ortaya çıkan çatlaklar tamamen yarığa dönüştü. Tabii o gün AFAD ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne de haber verdim. Sağ olsun, Sayın Valimiz de bu Burada devreye girdi.Ekiplerin kontrol ettiği binayı ve evin oturulamayacağı durumda, büyük hasarlar görüldü.Bu lokasyonda rapor oluşturulacaklar. 10'luk bir hasarın oluşması gerekiyor ama görünen o ki deprem yardımından yararlanamıyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA