Saffet Akyüz 1970 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. Profesyonel futbol kariyerine Kartalspor’da 1990-91 yılında başlayan forvet, üç yıl boyunca formasını terlettikten sonra Zeytinburnuspor’a transfer oldu. Oradan Trabzonspor’a geçen oyuncunun yükselişi başladı. İşte Saffet Akyüz’ün kariyeri…

UEFA KUPASINI KAZANAN KADRODAN DİYARBAKIRSPOR’A

Zeytinburnuspor’da gösterdiği performansın ardından memleketi Trabzonspor’a transfer oldu. Bir sezon formasını giydiği Trabzon’da yalnızca üç karşılaşmaya çıkan Akyüz tekrar İstanbul yolunu tuttu ama bu kez İstanbulspor’a gitti. Yıllarca formasını terleteceği İstanbulspor’da altı yıl kadar futbol oynadı.

SAFFET’İN İSTANBULSPOR KARİYERİ

İstanbulspor’da çıkmış olduğu macerasında 148 karşılaşmaya çıkan Saffet Akyüz, 85 gol atmayı başararak güzel bir tablo ortaya çıkardı. Saffet, gösterdiği performansların ardından A Milli Takım’da da oynamaya başladı. Sekiz defa milli takım forması giyen oyuncu burada birde gol attı. İstanbulspor’da UEFA Kupası’nda da boy gösteren Akyüz, çıktığı iki karşılaşmada bir de gol kaydetti. Daha sonrasında sarı kırmızılı kulüp Galatasaray’a transfer oldu.

GALATASARAY’DA UEFA KUPASINI KAZANDI

Saffet Akyüz, İstanbulspor’da ortaya koyduğu başarılı performansın ardından Galatasaray’a transfer oldu. Sarı kırmızılı kulübün belki de en başarılı sezonunda forma şansı buldu. Bu süreçte Saffet 14 karşılaşmaya çıkarken yalnızca bir gol kaydetti. Galatasaray’la o sezon UEFA Kupası, Türkiye Kupası, Lig Şampiyonluğu, Spor Yazarları Derneği Kupası olmak üzere dört kupa kazandı. Futbol kariyerinin zirvesini yaşayan Saffet sezon sonunda Ankara temsilcisi MKE Ankaragücü’ne transfer oldu. Burada bir sezon oynayan oyuncu 15 karşılaşmaya çıkarken altı gol atmayı başardı.

Saffet Akyüz

SAFFET YENİDEN ANADOLU’DA

Galatasaray’ın kupaları topladığı sezonda birbirinden yıldız isimlerle mücadele etmek zorunda kalan Saffet, sonraki sezon tekrar Anadolu kulüplerine transfer oldu. Ankaragücü’nün ardından Çaykur Rizespor ve Kocaelispor’da oynadı. Sonrasında Antalyaspor’a transfer olan oyuncu, çıktığı 26 karşılaşmada on gol attı. İki sezon formasını giyeceği Diyarbakırspor’a transfer oldu.

Balıkesir sergisinde Diyarbakır rüzgârı! Balıkesir sergisinde Diyarbakır rüzgârı!

SAFFET DİYARBAKIR’DA

Diyarbakır'ın Süper Lig'teki temsilcisi Diyarbakırspor’a 2002-03 sezonunda transfer olan tecrübeli forvet, burada iki yıl kadar performans gösterdi. Çıktığı 43 karşılaşmada 11 gol atan tecrübeli oyuncu, tekrardan eski takımı Çaykur Rizespor’a transfer oldu. Bir sezon oynadıktan sonra Ankaraspor’a gitti sonra tekrar Çaykur Rizespor’a döndü. Bir sezonluk performansın ardından Altay’a transfer olan oyuncu futbol kariyerini burada noktaladı.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan Güler