Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi’nin başhekimi değişti! Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi’nin başhekimi değişti!

Türkiye 31 Mart 2024’te yeni belediye başkanları seçmek için sandık başına gidecek. Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi’ne (HEDEP) adaylık başvuruları 20 Aralık’a kadar uzatılırken, Diyarbakır’dan şimdiye kadar başvuru yapanların isim listesi belli oldu.

İşte Diyarbakır’da HEDEP’e başvuru yapanların isim listesi şöyle:

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR’E 3 ADAY

HEDEP’ten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne aday adaylığına Nimetullah Erdoğmuş, avukat Cabbar Leygara ve TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Doğan Hatun başvurdu.

YENİŞEHİR’E 10 BAŞVURU

Yenişehir Belediyesi için Alaattin Zuğurli, Av. Vedat Güleç, Seher Tümen, Zeynep Sular, Safiye Akdağ, Tarık Yazgan, Naşit Bat, Vahap Güney, Gencer Arpacı ve Mustafa Yıldız başvurdu.

BAĞLAR’A 7 BAŞVURU

Bağlar Belediyesi için Hasan Kale, Mehmet Yeşilbaş, Cemal Kaya, Ahmet Gezen, Ömer Torlak, Enver Temiz ve Yasır Orak başvurdu.

SUR’A 4 BAŞVURU

Sur Belediyesi için Adnan Urhan, Halime Aras, Ferzende Göktimur, Mehmet Karacadağ başvurdu.

KAYAPINAR’A 8 BAŞVURU

Kayapınar Belediyesi için Remzi Barış, Faruk Adıgüzel, Cengiz Dündar, Hacı Erdemirci, Ali Rıza Yıldırım, Berivan Sincar, Davud Keser, Velat Özkan başvurdu.

DİCLE’YE 10 BAŞVURU

Dicle Belediyesi için Hacı Akengin, Ali Güneş, Ömer Özyılmaz, Kasım Baytok, Faruk Atasoy, Abdurrahman Sert, Zeynel Aktuz, Zülfiye Kaşmir, Melek Çermik, Zülküf Dündar.

ERGANİ’YE 1 BAŞVURU

Ergani Belediyesi için Şiyar Güldiken başvurdu.

SİLVAN’A 3 BAŞVURU

Silvan Belediyesi için Mehmet Karakoç, Ferhat Parlak, Kadri Esen başvurdu.

EĞİL’E 1 BAŞVURU

Eğil Belediyesi için Mehmet Zülküf Polat başvurdu.

Haber: Fatih SURUÇ

Editör: Fatih Suruç