Ekol Habere konuşan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul’da yaşanacak bir depremde en riskli ilçeleri açıkladı. Marmara Bölgesi’nde iki deprem beklediğini de söyleyen Ercan depremlerin kaç şiddetinde olacağını da anlattı.

“İKİ TANE DEPREM OLACAK”

Ercan Marmara Bölgesi’nde iki deprem beklediğini duyurdu. İlk olacak deprem için, “25 yıldır Marmara depreminin erken olduğunu söyleyen tek kişiyim. Kuzey Marmara bölgesinde iki tane deprem olacak. Bu depremlerden bir tanesi ise İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde 7 kilometre derinliğinde 6.4-6.7 şiddetinde olacak. Oluşacak bu deprem doğu-batı yönünde kırılacak. Kınalı Ada'dan Büyükçekmece Mimarsinan bölgesine kadar kırılma olacak” dedi.

İstanbul Depremi Için Açıklama Yaptı 2016’Da Olması Gerekiyordu

“İKİNCİ DEPREM 7 ŞİDDETİNDE OLACAK”

Vanlı kız Kore’ye gelin gidiyor! Vanlı kız Kore’ye gelin gidiyor!

İkinci beklediği deprem içinde konuşan Ercan, “Bu depremden sonra ikinci deprem Marmaraereğlisi önünde 7.0-7.2 şiddetinde olacak. Bu oluşacak ikinci deprem ise Marmaraereğlisi'nden Saros körfezine kadar uzanacak. İlk olacak deprem İstanbul'u ikinci olan deprem ise Tekirdağ bölgesini etkileyecek. Bu depremlerin oluşumu geldi geliyor noktasında değil. Marmara bölgesi, 7.5 Gölcük depremini oluşturduktan sonra çok yoruldu. Yeniden kısa zamanda aynı büyüklükte bir deprem üretemez. Bu dediğim depremler 2045 yılından önce olmaz hatta bu deprem 2150 yılına kadar gecikebilir. Dediğim bölgelerde iki tane deprem olacak ama bu depremler yakın değil. Bunu 25 yıldır söylüyorum. İstanbul'da deprem olacak korkusunun yayılması yeşil alanların yapıyla dolmasına sebep oluyor. Tuhaf olan bir durum var. İstanbul'da deprem olacak deniliyor ama buraya da çok fazla göç var" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi