Diyarbakır mutfağı et ağırlıklı olsa da kültür açısından büyük bir zenginliğe sahip. Yalnızca Türkiye için değil, dünya için önemli bir yere sahip olan Diyarbakır mutfağı; Mezopotamya ve Anadolu Medeniyetlerinin geçiş bölgesinde bulunan bir şehir olması sebebiyle dikkat çekicidir.

10 yıl boyunca Diyarbakır’ın ilçesiydi: İşte o kent 10 yıl boyunca Diyarbakır’ın ilçesiydi: İşte o kent

Diyarbakır'ın yöresel lezzetleri tanıtıldı

DİYARBAKIR’IN ZENGİN MUTFAĞI
Tarihten günümüze onlarca farklı medeniyetin egemenliği altına giren Diyarbakır’da farklı lezzetler ve diğer kültürlerin mutfaklarından izler görülüyor. Özellikle yöreye ait has ve doğal bir şekilde yetiştirilen kuzu ve koyun etiyle yapılan yemeklerle dikkatleri toplayan Diyarbakır lezzetleri protein açısından büyük bir zenginliğe sahip. Yine kentte binlerce yıllık bir geçmişe sahip Hevsel Bahçeleri ve ilçelerden elde edilen baharatlar ise yemeklerin yapımında önemli bir rol oynuyor.

Diyarbakır’ın Tescil Almış En Ünlü Yemeği Meftune Tarifi Nedir Meftune Nasıl Yapılır

YÖRESEL LEZZETLER ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR
Diyarbakır’ın yalnızca Türkiye için değil dünya için önemli bir turistik lokasyon olmasını sağlayan en önemli özelliklerinden biri Türkiye’nin gastronomi şehirleri arasında yer alıyor olması. Yöresel lezzetleriyle bilinen Diyarbakır mutfağının vazgeçilmez lezzetleri her geçen gün adından söz ettirmeyi başarıyor. 

Diyarbakır’ın En Meşhur Yemekleri Belli Oldu! Liste Şaşırttı Ciğer

İşte Diyarbakır mutfağına has yöresel yemek ve lezzetler,:

  1. Meftune
  2. Pıçık
  3. Duvaklı Pilav
  4. Kuru Patlıcan Dolması
  5. Nardanaşı
  6. Mahlepli Diyarbakır Çöreği
  7. Ayvalı Kavurma
  8. Mumbar Dolması
  9. Patlıcan Dizme
  10. Lüle Kebabı
  11. Ciğer Kebabı
  12. Perdeli Ciğer Kebabı
  13. Sıkma
  14. Kaburga Dolması
  15. Serbizer
  16. Tırşık
  17. Güveç
  18. Etli Keşkek
  19. Kayganak
  20. Kelle Paça
  21. Kibe Bumbar
  22. Habenisk
  23. Lebeni
  24. Hillorik
  25. Bostana
  26. Elma Düzmesi
  27. Paluze Tatlısı
  28. Burma Kadayıf
  29. Sütlü Nuriye Tatlısı
  30. Zıngıl Tatlısı
  31. Peynir tatlısı
  32. Un Helvası
  33. İrmik Helvası
  34. Ekmek Helvası
  35. Menengiç Kahvesi
Muhabir: Remziye ÇELİK