Diyarbakır’da Eş Başkan Bucak, Amedspor maçını taraftarla izledi! Diyarbakır’da Eş Başkan Bucak, Amedspor maçını taraftarla izledi!

Bakan Yumaklı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği' taslağına ilişkin değerlendirmede bulundu. Taslağın kamuoyunun görüşüne açıldığını belirten Yumaklı, birçok yeni uygulamanın kamuoyunun görüşleri de alınarak hayata geçirileceğini bildirdi.

Kamuoyundan ve ilgililerden gelen görüşlerin değerlendirilerek yönetmeliğe son şeklinin verileceğini aktaran Yumaklı, "Buradaki amacımız, tüketicimizin güvenli gıdaya ulaşması. Buradaki en önemli değişikliklerden birisi, kesimhanelerle ilgili olan. Zaman zaman kesimhanelerde hiç tasvip etmediğimiz görüntülerle karşı karşıya kalıyorduk. Bunlar kabul edilebilir değil. Her ne kadar cezai işlem uygulasak da buradaki amacımız, bunların hiç olmaması. Bu konu hakkında daha katı bir uygulamayı hayata geçireceğiz. İşte bu düzenlemede kesimhanelerde belirli noktalarda kamera sisteminin kurulmasını zorunlu hale getiriyoruz. Kesimhanelerde kesilen hayvanların gerektiğinde dijital takibinin yapılabilmesi için de gerekli altyapının oluşturulmasını öngörüyoruz. Gıda güvenilirliğinin sağlanması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: DHA