Türkiye’de her 100 kişiden yalnızca 4’ü kitap okuyor Türkiye’de her 100 kişiden yalnızca 4’ü kitap okuyor

Bulgur, kolay pişebilme özelliğine sahip temizlenmiş bir tahıl çeşididir. Bunun yanı sıra kurutulmuş, yarı haşlanmış, parçalara ayrılmış, farklı boyutlarda elenmiş tahıl çeşidi olan bu bulgurdan Mardin bulgurunun farkı nedir?

MARDİN BULGURUNUN FARKI NE?

Genel bulgurun ardından Mardin bulgurunun temel özelliği nedir? Mardin bulgurunu diğer bulgurlardan ayıran temel bir özellik ise kehribar sarısı olmasıdır. Kehribar sarısı renk, bulgurda önemli bir kalite kriteridir. Mardin bulguru bu özelliğini yetiştiği kırmızı topraklardan ve buğdayın süt olum dönemindeki Mardin güneşinden alır. Dahil olduğu her tarifin lezzetini perçinleyen, hem doyurucu, hem çok lezzetli, hem de ekonomik olduğu için mutfağımızın demirbaş malzemeleri arasında yerini alan Mardin bulguru; içinde barındırdığı lif ve protein oranının yüksek, mineral ve vitamin deposu olması sayesinde bağışıklık sistemini güçlü kılıyor.

Muhabir: Ejder Ediz IŞIK