Dünyanın farklı yerlerinden gelen açıklamalara göre birçok yerin acil servislerinde, bankalarda ve havalimanlarında sistemlerin çökmesine neden olan bir Windowsarızası yaşanıyor. Forbes'un haberine göre Windows makinelerinin önyükleme yapamadığı bildirilirken, teyit edilmemiş raporlar sorunun siber güvenlik firması Crowdstrike'ın yazılımından kaynaklandığını öne sürüyor. 

THY’DEN AÇIKLAMA
Aralarında Türk Hava Yolları'nın (THY) da olduğu havayolu şirketlerinin küresel çapta etkili olan bir 'teknik aksaklık' yaşadığı bildirildi. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada, "Dünyada havacılık da dahil farklı sektörden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı bir problem yaşandığı tespit edilmiştir. Kısmi olarak etkilenen operasyonlarımızdaki bu sorunun giderilmesi için gerekli aksiyonlar alınmaktadır. Operasyonlarımız kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz" dedi.

DÜNYA ÇAPINDA BÜYÜK KESİNTİ
Siber güvenlik devi CrowdStrike'in sistemlerindeki aksaklık sonrası dünya çapında işletmeleri etkileyen büyük bir kesinti yaşanıyor. CrowdStrike, dünya çapında yaşanan teknik aksaklıklara neden olan sorunu tespit ettiklerini ve kullanıcılara sorunun çözümü için "geçici" bir çözüm geliştirdiklerini duyurdu. Sorunun giderilmesi ve yolcuların mağdur olmaması adına gerekli çalışmaların yapıldığına dikkati çeken Üstün, konuya ilişkin en kısa sürede bilgi vereceklerini kaydetti.

Bu hayvanlara zarar verene 100 bin liraya kadar ceza! Bu hayvanlara zarar verene 100 bin liraya kadar ceza!

Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), yaşanan sorunların kaynağının tespiti ve giderilmesi için çalışma başlattı.

Kaynak: Haber Merkezi