Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gıda sahtekarları listesini açıklamaya devam ediyor. Antalya'daki Merve Lokantası'nın tas kebabında, Fethiye'deki Çin restoranının dana kaburgasında, Havran'lı Kasap markasıyla satılan dana sucukta domuz eti çıktı.
ADANA VE SAKARYA AT VE EŞEK ETİNDE BİRBİRİYLE YARIŞIYOR
Domuz etinin yanında at ve eşek etinin de müşterilere yedirildiği belirlendi. Peki Türkiye'de en çok at ve eşek etinin satıldığı iller hangisi? Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, hileli gıdalar listesinde 2 ilin ismi ön plana çıktı. Buna göre Adana ve Sakarya at ve eşek etinde birbiriyle yarışıyor.
Bakanlığın açıkladığı listeye göre Adana'dan 15, Sakarya'dan ise 7 işletmenin vatandaşa at ve eşek eti yedirdiği ortaya çıktı. Bu 2 ilin ardından Antalya, Mersin ve Manisa geldi. Bu illerde ise 4'er işletme tespit edildi.
Listede Diyarbakır’dan her hangi bir işletmenin yer almadığı görüldü.