21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş, eğitimi için bulunduğu Van’da kaldığı yurttan çıkmış ve bir daha da kendisinden haber alınamamıştı. 25 Eylül’de yurda yerleşen ve 2 gün sonra kaybolan Rojin 18 gün boyunca her yerde arandı. Arama çalışmaları Van Gölü’nde yoğunlaşırken dün genç kızdan kötü haber geldi. Rojin Kabaiş’in cansız bedeni kaldığı yurda 20 km mesafede Molla Kasım köyünde Van Gölü sahilinde bulundu.

Rojin’in cesedine, Molla kalsın Mahallesi’ndeki bahçıvan bir arkadaşını ziyarete giden Mehmet Emin ankay’ın bulduğu ortaya çıktı. Otopsisi tamamlanan Rojin’in cenazesi memleketi Diyarbakır’da toprağa verildi.

Rojin Kabaiş Diyarbakır Vefat

ROJİN ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?
18 gün sonra Rojin’in cansız bedeninin bulunmasının ardından genç kızın nasıl öldüğü de merak ediliyor. Yurda 20 kilometre mesafede bir sahilde Rojin’in cesedinin bulunması cinayet ihtimalini akıllara getirdi. Yapılan ilk incelemede 18 gün suda kaldığı tespit edilen Rojin Kabaiş’in cansız bedeninin şiştiği belirtilirken kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi İşlemleri yapıldı.

Dicle Nehri’nde inceleme bitti: Beyaz köpüğün sebebi belli oldu Dicle Nehri’nde inceleme bitti: Beyaz köpüğün sebebi belli oldu

Van adli tıp kurumunda otopsisi tamamlanan Rojin Kabaiş’in cenazesi Ailesi tarafından toprağa verilmek üzere memleketi Diyarbakır’a götürülmüştü. Genç kızın dün sabah erken saatlerde toprağa verildi.

AĞABEYİ KONUŞTU: KARDEŞİM SUDAN KORKARDI
Rojin’in cansız bedeninin bulunduğu yeri Dün gazeteci Didem Arslan Yılmaz da canlı yayında yayınladı. Kaldığı yurda 20 kilometre mesafede ölü bulunan Rojin’in ölümü ile ilgili şüpheler ve soru işaretleri devam ediyor. Acı haberi canlı yayın sırasında aldığını söyleyen Rojin’in ağabeyi Servet ise kardeşinin sudan korktuğunu belirterek “Kardeşimi öldürdüler” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi