Semih Çelik’in mesajlaşma uygulamasında “incel” olarak bilinen kişilerle düzenli bir iletişim kurduğu tespit edildi. İncel ne demed? İncel’ler kimdir? İşte bu sorunun yanıtı…

İNCEL’LER KİMDİR?

19 yaşındaki Semih Çelik eski ve yeni sevgilisini vahşi bir şekilde katletti. Cinayetin ardından İncel grubuna mensup kişilerin ise Çelik’i övdüğü ifadeler ortaya çıktı.

İncel grubu, İnvoluntary Celibacy (istemsiz bekar) anlamına geliyor. İçinde bulunduğu topluma, kadınlara düşman olan bu topluluk şiddet yanlısı olarak biliniyor.

İNCEL’LERİN İDEOLOJİSİ NE?

Kadın düşmanlığı: İnceller kadınların ilişki tercihlerini kendilerine yönelik haksız bir şekilde kullandıklarını düşünen bir grup. Bu düşüncede çoğu zaman kadın düşmanlığına evriliyor.

Dış görünüş: Bu topluluk kişinin hayattaki başarısının dış görünüşe bağlı olduğuna inanıyor. Kendi dış görünüşlerini beğenmeyen bu grup üyeleri, bu durumun kadınların seçiciliği ve toplumdaki erkekliğe dair kaslı, yakışıklı ve uzun boylu gibi fiziksel normlara dayandırıldığına inanıyor. Psikolojide kısaca aşağılık bir kompleks türü.

Yalnızlık: Grubun üyeleri genelde toplumdan uzak, yalnız şahıslar. Sürekli kendilerini dışlanmış hissetmekteler.

Sosyal medya üzerinden güç: Topluğunun amacı, birbirinden farklı sosyal medya platformlarında aktif olmak.

Muğla’da son dakika deprem! Muğla’da son dakika deprem!

Grup üyeleri daha çok sosyal medya üzerinden örgütleniyorlar ve kendilerini beğenilmeyen erkekler olarak tanımlıyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi