Diyarbakır’da 12-20 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Sur Kültür Yolu Festivali öncesi Diyarbakırlılara “hangi sanatçıları görmek istiyor?“ diye sorduk. Vatandaşlar daha çok Kürt sanatçıları görmek istediklerini belirtiler.

Sur Kültür Yolu Festivali’nde vatandaşların çoğunlukta görmek istediği sanatçı Hozan Diyar olurken, Mem Ararat ve Mahsun Kırmızıgül gibi isimlerin gelmesini isteyenler de oldu. Çoğunlukla Hozan Diyar’ı seçen vatandaşın birine “neden Hozan Diyar” diye sorulunca, “çünkü sevdiğim ve sesini beğendiğim bir adam” dedi.

Diyarbakır Ergani’de sadece iki tane var: İkisi de yok oluyor! Diyarbakır Ergani’de sadece iki tane var: İkisi de yok oluyor!

“Bence Hozan Diyar’ın Gelmesi lazım” diyen diğer bir vatandaş ise halkı için iyi şeyler yaptığını belirterek güzel eserler de seslendirdiğini dile getirdi.

“MEM ARARAT’IN GELMESİ BİZİ MUTLU EDER”
Mem Ararat’ı da görmek isteyen vatandaşlardan birisi de şunları kaydetti: Mem Ararat bölge kültürünü bilen ve bölgenin kültürü üzerine eserler yapan bir sanatçımız. Kendisinin gelmesi bizi mutlu eder”

Masum Kırmızıgül’ün neden gelmesini istedikleri sorulduğunda ise Vatandaşlar, Masum Kırmızıgül’ün sesinin güzel olduğu için görmek istediklerini vurguladı.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL