Dünyaca ünlü Time Dergisi, dünyanın görülmeye ve ziyaret edilmeye değer en güzel ve eşsiz 100 yerinin listesini açıkladı. Listede Diyarbakır da yer alıyor. Derginin özel sayısında Ankara-Diyarbakır arasında turistik seferler düzenleyen Diyarbakır Ekspresi büyük övgüyle yer aldı.

Diyarbakır Sur Surlar Burç

“MEZOPOTAMYA'NIN KUZEY OVALARINA GÖTÜRÜYOR”
Diyarbakır'ı en güzel 100 yer arasında sıralayan TİME dergisinde, şehirle ilgili şu ifadelere yer verildi: “Yeni bir gezi treni hizmeti, gezginleri uçsuz bucaksız Anadolu bozkırları boyunca ve Türkiye'nin doğu dağları boyunca, medeniyetin beşiği olarak bilinen Mezopotamya'nın kuzey ovalarına götürüyor. 

Diyarbakır Surları Fotoğraf İçkale

“KÜRTLERİN YAŞADIĞI BİR ŞEHİRDİR”
Nisan ayında hükümet tarafından işletilen Türkiye Devlet Demiryolları tarafından açılışı yapılan haftalık Diyarbakır Ekspresi, Türkiye'nin başkenti Ankara'dan güneydoğudaki Diyarbakır şehrine kadar 653 mil boyunca raylarda seyahat ediyor. Aslen 4. yüzyılda inşa edilen etkileyici siyah bazalt duvarlarla çevrili olan Diyarbakır’ın tarihi binlerce yıl öncesine dayanır; bugün, Türkiye'nin diğer bölgelerinden farklı, canlı bir kentsel kültüre sahip, ağırlıklı olarak ve gururla Kürtlerin yaşadığı bir şehirdir. 

Diyarbakır’ın yerlileri kimlerdir? Diyarbakır’ın yerlileri kimlerdir?

Diyarbakır Dışındaki Diyarbakırlılara Çağrı! “Seni Şehrine Taşıyalım”

“180 KİŞİLİK KAPASİTELİ TRENİN YOLCULARI”
180 kişilik kapasiteli trenin yolcuları, lavabolar ve mini buzdolaplarıyla donatılmış rahat yataklı kabinlerinin pencerelerinden veya yemek vagonunda ızgara köfte ve diğer Türk favorilerini yerken sürekli değişen manzarayı izleyebilirler. Gezi durakları, her iki yönde yaklaşık 24 saatlik yolculukta farklı duraklar etrafında birkaç saatlik keşfe olanak tanır. 

Diyarbakır Ulu Cami Fotoğraf Mücadele

ANKARA'DAN TARİHE YOLCULUK
Cuma öğleden sonra Ankara'dan doğuya doğru seyahat eden sürücüler, MÖ 3.000'e tarihlenen duvar resimlerinin bulunduğu Tunç Çağı'na ait Arslantepe'nin bulunduğu Malatya'da Cumartesi sabahı erken saatlerde üç saatliğine karaya çıkarlar. Batıya doğru dönüş, MÖ 8. yüzyıldan beri tepedeki Harput Kalesi'nin manzarayı incelediği Elazığ'da dört saat ve Pazartesi sabahı, uyuyan yanardağ Erciyes Dağı'nın karla kaplı gölgesinde, eski Selçuklu kalesi Kayseri'de üç saat içerir. Bu, daha az ziyaret edilen bu bölgenin sunduğu zengin tekliflerin sadece bir tadıdır.”

Kaynak: Haber Merkezi