Diyarbakır, yaklaşan Kurban Bayramı'nda yaşanacak trafik yoğunluğuna karşı özellikle turistlerin uğrak yeri olan Gazi Caddesini bayram boyunca araç trafiğe kapattı. Urfa yerel medyası ise, “Şanlıurfa'ya Diyarbakır Çözümü lazım” başlıklı haber yaparak Diyarbakır’ı örnek göstererek kentin kalabalık caddelerinde aynı uygulamanın hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Diyarbakır Esnaf Ramazan

Gazi Caddesi/ Diyarbakır

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BAYRAM KAKARI
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda tarihi Sur ilçesinde yaşanabilecek araç yoğunluğu ile vatandaşların sıkıntı yaşamaması için Gazi Caddesinin belli bir kısmını araç trafiğine kapattı. Karar 17-18-19 Haziran tarihlerinde 10:00 – 19:00 saatleri arasında uygulanacak.

Bu ilin Diyarbakır’la arasında 27 derece fark var! Bu ilin Diyarbakır’la arasında 27 derece fark var!

HAFTA SONLARI ARAÇ TRAFİĞİNE KAPALIYDI
19 Ağustos 2023 tarihinden beri Gazi Caddesi hafta sonları araç trafiğine kapalıydı. Alınan karar ile birlikte Gazi Caddesi 15-16-17-18-19 Haziran olmak üzere 5 gün boyunca araç trafiğine kapalı kalacak.

Urfa

“ŞANLIURFA'YA DİYARBAKIR ÇÖZÜMÜ LAZIM”
Şanlıurfa’nın Haşimiye Meydanı ve Kızılay Meydanı gibi bayramlarda yoğunluk yaşanan bölgelerde trafiği rahatlatmak için herhangi bir adım atılacak mı? Sorusu ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Kaynak: Haber Merkezi