Olay, 27 Aralık 2023'te Artuklu ilçesi merkez Yenişehir Mahallesi Gençlik Sokak’ta meydana geldi. 3 çocuk annesi Zeynep Gül Kuşçu (31), 3 yıl önce boşandığı Ahmet Tahir Erat’ın (38) tabancalı saldırısına uğradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde Kuşçu'nun hayatını kaybettiği belirlendi. Yakalanarak gözaltına alınan Ahmet Tahir Erat, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ahmet Tahir Erat'ın 'Boşandığı eşe karşı kasten, tasarlayarak öldürme' ve 'ruhsatsız ateşli silah bulundurma' suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması görüldü. Mardin 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Erat salonda hazır edildi.

SAVCI MÜTALAASINI OKUDU, CEZADA İNDİRİM YAPILMAMASINI İSTEDİ

Duruşmada taraf avukatlarının yanı sıra Mardin Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatları da hazır bulunurken, Kuşçu’nun yakınları da duruşmayı takip etti. Yapılan kimlik tespitinin ardından duruşma başladı. Savcılık önceki duruşma verdiği mütalaasını tekrar ederek, sanığın 'Boşandığı eşe karşı kasten ve tasarlayarak öldürme' ve 'ruhsatsız ateşli silah bulundurma' suçlarından cezalandırılmasını, Kuşçu ve Erat'ın uzun süre önce boşanmış olması nedeniyle 'Haksız tahrik' indirimi unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle, cezada indirim yapılmamasını istedi.

Türkiye’de acı olay! Annesini öldürüp hayatına son verdi Türkiye’de acı olay! Annesini öldürüp hayatına son verdi

“3 NİTELİKLİ HALDEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ”

Duruşmanın ardından adliye önünde basına açıklama yapan Mardin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Seher Acay, şöyle dedi, “Bugün Zeynep Gül Kuşçu’nun yargılamasının sonuna geldik. Zeynep Gül Kuşçu, 3 yıl öncesinden boşandığı çocuklarının babası tarafından Mardin’in en işlek caddelerinden birinde planlı bir şekilde öldürüldü. ‘Gel sana çocukları göstereceğim’ diye çağırmıştı. Çocuklarını görmek için büyük bir umutla gittiği yerde yere yatırılmış ve başından tek bir mermi ile katledilmişti. Acısı hala içimizde, içimiz buruk. Bugün yargılamanın sonuna geldik. Her aşamasında bulunduğumuz yargılamanın neticesinde bugün faile hem ‘tasarlayarak’, hem ‘boşandığı eşe karşı’ hem de ‘kadına karşı’ olmak üzere 3 nitelikli halden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Öte yandan kullandığı silah ruhsatsız olduğu için buradan da ceza aldı ve aslında en önemlisi herhangi bir takdiri indirime yer olmaksızın bu mahkumiyet kararı verildi.” dedi.

Açıklama sonrasında Zeynep Gül Kuşçu'nun teyzesi de avukatlara teşekkür ederek, verilen ceza dolayısıyla mutlu olduklarını söyledi.

Kaynak: DHA