Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 14. durağı olan "Diyarbakır Kültür Yolu Festivali" coşkuyla devam ediyor.

Diyarbakır’da seyir halindeki halk otobüsünde ilginç anlar! Çiftetelli oynadılar Diyarbakır’da seyir halindeki halk otobüsünde ilginç anlar! Çiftetelli oynadılar

Festival kapsamında, merkez Sur ilçesinde 1946'da doğan ve sanat yaşamında 50 yılı geride bırakan Bedri Ayseli'nin doğup büyüdüğü sokakta satın aldığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca restore edilen tescilli evin açılışı gerçekleştirildi.

Bu yıl Diyarbakır Kültür Yolu Festivali'nde, sanat yaşamında 50 yılı geride bırakan ünlü sanatçı Bedri Ayseli'nin adını yaşatacak olan Bedri Ayseli Kültür Evi açıldı. Bedri Ayseli Kültür Evi açılışında, ‘’Bedri Ayseli ve Eyvan Grubu’’ müzikseverlerle buluştu. Konseri; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi ile protokol heyeti de izledi. Diyarbakırlı ses sanatçısı Bedri Ayseli ve Eyvan Grubu seslendirdikleri Diyarbakır türküleriyle izleyenlere müzik ziyafeti sundu.

BEDRİ AYSELİ KİMDİR?
Bedri Ayseli, 10 Haziran 1946'da Diyarbakır'da doğmuş ve Türk Halk Müziği türünde eserlerle tanınmış bir sanatçıdır. Ayseli, Cumhuriyet İlkokulu ve Ali Emiri Ortaokulu'nu bitirdikten sonra İstanbul'a taşınarak Pertevniyal Lisesi'nden ve Nişantaşı Diş Hekimliği Yüksek Okulu'ndan mezun olmuştur.

Aysel görmüş olduğu eğitim sonrasında Diyarbakır'da bir süre diş hekimliği yapmıştır. Sonrasında ise sanatçı olarak kariyerine odaklanmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi