Diyarbakır, Hakkari ve Yozgat’tan Valiler ABD’ye gitmiş! Diyarbakır, Hakkari ve Yozgat’tan Valiler ABD’ye gitmiş!

Mücadele’nin 2 Ekim 1974 tarihli arşiv haberinde bu kez Karakaya Barajı yer almış. İşte arşiv haberi:
“Karakaya Barajının Yapımına 1975'te Başlanacak
Temel kontrollü yapılan sondajlardan olumlu sonuçlar alınan ve proje hazırlıklarına geçilen Karakaya Barajı’nın yapımına önümüzdeki yıl başlanacaktır.
Karakaya Barajının 1980 yılında bitirilerek devreye gireceğini açıklayan Devlet Su İşleri yetkilileri, “Baraj yılda 7 milyar 200 milyon kilovatlık bir enerji üretecektir” demişlerdir.
YOL VE PROJESİ İÇİN 400 MİLYON LİRA AYRILDI
Devle Su İşleri (DSİ) Onun Bölge Müdürü Erol Enaçar, Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinin batısında Fırat nehri üzerinde yapılacak barajın yol ve projesi için 400 milyon lira ödenek ayrıldığını açıklamış özellikleri hakkında da şu bilgiyi vermiştir:
“6,5 milyar liraya çıkacak olan Karakaya beton kemer ağırlık barajı olacak santral baraj gövdesinin içinde yer alacaktır. Yapımı Keban’dan daha ucuza çıkacak olan baraj, buna karşılık Keban’dan fazla enerji üretecektir.”
Türkiye’nin enerji sorununu bütünüyle çözümleyecek olan “Aşağı Fırat” projesi hakkında bilgi veren Erol Enaçar, Üçüncü beş yıllık kalkınma planının sonunda Karakaya barajının yapımına başlanacağını açıklamıştır. Bölge Müdürü, “Karakay barajının sonra göl barajının yapımına geçilecek, projenin tam olarak gerçekleşmesiyle beş milyon dekar arazi rahatlıkla sulanabilecektir” şeklinde konuşmuştur.” 
İşte haber:

Muhabir: Onurcan GÜLER