Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu imzasıyla yayımlanan genelgede, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının gerçekleştireceği mal veya hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerinin kanun hükümlerine göre yapılması istendi.

Diyarbakır Surlarındaki burçlar kiraya verildi Diyarbakır Surlarındaki burçlar kiraya verildi

Basın İlan Kurumu’nun teşkiline dair 195 sayılı kanunun “Resmi ilanlar, Basın İlan Kurumunun şubesi bulunan yerlerde Belediye hudutları içinde bu şubeler aracılığı ile yayınlatılır” hükmünün yer aldığı 29. maddesine atıfta bulunulan genelgede, Kamu İhale Kanunu’nda belirtilen koşulların dışına çıkılmaması, arzu edilen rekabet ortamının oluşturularak kamu menfaatinin en üst seviyede sağlanması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, Kamu Hukukuna tabi olan veya kamunun denetimi altında bulunan veyahut kamu kaynağı kullanan kamu kurum ve kuruluşlarının yapacakları mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin ihaleleri, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre yapılmakta olduğu, aynı Kanunun 2. maddesinde Kanun kapsamına giren idarelerin belli olduğu ifade edildi.

Genelgede aşağıdaki ifadelere yer verildi:
“4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun “Temel İlkeler” başlıklı 5 inci maddesinin birinci fıkrasında, “İdareler, bu Kanuna göre yapılacak ihalelerde, saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenilirliği gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur” ifadesi yer almaktadır. Bu kapsamda İlimiz genelinde yapılacak olan ihalelerde “Doğrudan Temin” usulünün, genel bir ihale yöntemi olarak algılanmaması, doğrudan temin hükümlerinden faydalanmak için yapılacak ya da alınacak mal ve hizmetlerin bölünmemesi, Kamu İhale Kanununda belirtilen hükümlerin dışına çıkılmaması, istenilen rekabet ortamının oluşturularak, kamu menfaatinin en üst seviyede sağlanması, ihalenin ilanına ilişkin hükümlerin yerine getirilerek olası itiraz ve iptallerin önüne geçilmesi için gazete ve internet haber sitelerinde Basın İlan Kurumu aracılığıyla neşrinin gerçekleştirilerek herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini rica ederim.”

Kaynak: Bülten