Yemeği ve çerezi büyük bir beğeni ile tüketilen nohudun yeşil hali de büyük rağbet görüyor. Birçok ilde olduğu gibi Diyarbakır’da da vatandaşlar tarafından sevilerek tüketilen yeşil nohut, ilk hasatların ardından çarşı, pazar ve seyyar tezgahlarda yerini aldı.
Tadının güzel olmasının yanı sıra şeker hastalığı, kolesterol ve bağırsakları çalıştırmasıyla bilinen yeşil nohut, adeta şifa deposu. Vatandaşlar tarafından çokça talep edilen nohudun destesi bu yıl 10 liradan satılıyor.
"KADINLAR DAHA ÇOK SEVİYOR"
Taze nohudu özellikle kadınların tercih ettiğini söyleyen esnaf Sedat Cinaklı sözlerini şöyle sürdürdü; "Yeşil nohutları halden alıyoruz. Bölgede Karacadağ, Lice, Eğil taraflarında yetişiyor. 15-20 gün boyunca tezgahlarda satılıyor. Taze ve ekşi olduğu için tansiyon ve seker hastalıklarına iyi geliyor. Özellikle kadınlar çok seviyor. Kadınlar, 'Çocukken çok yiyorduk' deyip duygulandıklarını söylüyor. Nohudu deste olarak satıyoruz. Destesi yarım kiloya yakın ve destesini 10 liradan satıyoruz. Nohut çerezdir, çerez gibi yenilir. Bize şimdi Şanlıurfa, Gaziantep'ten geliyor. Önce Mersin sonra sırası ile bu bölgeye peyderpey gelecek. Diyarbakırlılar seviyor." Dedi.
Haber: Remziye ÇELİK