Diyarbakır halkı yarım asır önce de yol sorunlarından dert yanmış, 30 Eylül 1974 tarihli Mücadele haberinde şu şekilde yer almış:

Dicle Mahallesi Muhtarı Yolsuzluktan Yakındı

En kalabalık 7. kent Diyarbakır’mış! İşte 1974 nüfusu En kalabalık 7. kent Diyarbakır’mış! İşte 1974 nüfusu

Dicle Mahallesi Muhtarı Hasan Kaya 15 bin nüfuslu Dicle Mahallesinin yolsuz oluşundan yakınmış, Belediye ve Karayolları yetkilileri tarafından yol sorunlarının çözümlenmesini istemiştir.

Şehrin Fiskaya kesiminin hemen altında bulunan Dicle Mahallesinde yeterli yol bulunmadığını belirten muhtar, kış aylarında Dicle Mahallesinde halkın oldukça güçlüklerle karşılaştıklarını ulaşımın imkânsız hale geldiğini yağışlarla birlikte meydana gelen çamurun hayatı felce uğrattığını belirtmiş Belediye ve diğer yetkililerin bu duruma seyirci kaldıklarını öne sürmüştür.

Dicle Mahallesi Muhtarı şehir merkezinden uzak olan mahallelerin de mezarlığında bulunmadığını halkın bu konuda da büyük güçlüklerle karşılaştığını belirtmiş. Diyarbakır Belediyesinin Dicle Mahallesine mezarlık yapımı için iki yıl önce 50 bin lira tahsisat ayırmayı kararlaştırdığını ancak bu tahsisatın bir türlü verilmediğin de belirtmiştir. Mezarlık olmadığı için ölülerimizi bin bir güçlükle civar köylere götürüyoruz. Şehir mezarlığına çok uzak olan Dicle Mahallesinde muhakkak bir mezarlık yaptırılmalıdır demiş Belediye ve diğer ilgililerin bu konuda, gerekli tedbirleri almasını istemiştir”

İşte haber:

Muhabir: Onurcan GÜLER