Diyarbakır’ın sokak lezzetleri denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri son dönemde nohutlu pilav oldu. Nohutlu pilav kültürünü kente kazandıran ve 2010’dan bu yana hizmet veren Ahmet Alabalık, tam 15 yıldır her gün sabah saatlerinden gece geç saatlere kadar müşterilerine bu lezzeti sunuyor.

Ünlü sanatçı Ediz Hun’un Diyarbakır fotoğrafları ortaya çıktı Ünlü sanatçı Ediz Hun’un Diyarbakır fotoğrafları ortaya çıktı

DİYARBAKIR’DA GECE YARISINA KADAR SÜREN LEZZET
Alabalık, günlük 8 kilo tavuk ve 12 kilo pilav hazırlayarak, gece saat 4’e kadar hizmet veriyor. Onun için en önemli şey, yılların birikimiyle lezzeti aynı standartta tutabilmek. Diyarbakır’da hem karnını doyurmak isteyenlerin hem de bu lezzeti tatmaya gelenlerin buluşma noktası haline gelen bu mekânda, her gün yüzlerce porsiyon nohutlu pilav satılıyor.

DİYARBAKIR’DA NOHUTLU PİLAV FİYATI NE KADAR?
Diyarbakır’da son yıllarda popiler hale gelen Nohutlu pilavın porsiyonu 60 liradan satılıyor.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL