Futbol kariyerinde Şanlıurfaspor, Iğdır FK, Sivasspor, Elazığspor ve Vanspor gibi takımlarda da forma terleten Batuhan Karadeniz, kariyerini noktaladıktan sonra spor yorumculuğu yapmaya başladı. Karadeniz’in, Diyarbakırlı futbolcu Burhan Eşer içinse yapmış olduğu bir yorum hem dikkatleri çekti hem de beğenileri kazandı.
OYNADIĞI EN YETENEKLİ İSİM DİYARBAKIRLI BURHAN EŞER
Katıldığı bir programda kendisine sorulan, “Kariyerinde birlikte oynadığın en yetenekli üç oyuncu aklına gelen kimdir” sorusuna Cicinho, Delgado ve Burhan Eşer’i örnek gösterdi.
Karadeniz soruya, “Delgado, yetenekli Cicinho. Birde Kürt Messi Burhan Eşer. Burhan, yeteneklerinin karşılığını görememiş ender Türk futbolcularından bir tanesidir” dedi.
Burhan Eşer
BURHAN EŞER KİMDİR?
1985 yılında Lice’de dünyaya gelen Burhan Eşer, futbol kariyerine de memleketin takımında başladı. Eşer, 2004/05 sezonunda efsane Diyarbakırspor kapısından içeri girerek başladığı futbol kariyerini 2023 yılında Isparta 32 Spor’da tamamladı.
On numara ve sağ kanat mevkiinde oynayan Eşer, kariyerinde 576 maça çıktı. Eşer, bu karşılaşmalarda 117 gol ve 92 asistlik bir performans sergilemeyi başardı.
İşte Batuhan Karadeniz’in Eşer hakkındaki o sözlerinin olduğu görüntüler:
Batuhan Karadeniz, Diyarbakırlı Burhan Eşer için "Kürt Messi" dedi pic.twitter.com/CqPPj2FStn
— Mücadele (@MucadeleGzt) September 9, 2024