Diyarbakır’da kayyum döneminde Hazreti Süleyman Cami yerleşkesine ve Dağkapı Meydanı’na şehir tabelaları bırakılmıştı. Diyarbakır’ın turistik yerlerine bırakılan ve paralar harcanarak yapılan şehir tabelaları, hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler tarafından da beğenilmişti. Fotoğraf çektirmek isteyenlerin takdirini alan tabelaların kent içinde yaygınlaşması ise beğeni aldı. Ancak ışıklı tabelaların üzerinden daha bir yıl dolmadan, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tabelalar tahrip edilerek kırıldı. Zamanla tahrip edilen tabelalarda bulunan aydınlatmalar da çalındı.

Diyarbakır Tabelası Şehri Sardı

Ciğer Kebabı Diyarbakır'ın mı, Urfa’nın mı? Halk yanıtladı Ciğer Kebabı Diyarbakır'ın mı, Urfa’nın mı? Halk yanıtladı

TABELALAR KIRILDI, AYDINLATMALAR ÇALINDI: DİYARBAKIRLILARDAN SERT TEPKİ
Büyükşehir kayyumu tarafından Sur ilçesinde bulunan tarihi Hazreti Süleyman Cami yerleşkesi ile Dağkapı Meydanı’na geçen kış yaptırılan “Diyarbakır” mottosunun yer aldığı yazıların kırılması, halkın sert tepkisini çekti. 

Özellikle Diyarbakır’ı ziyaret eden turistlerin ve gurbetçilerin büyük ilgi gösterdiği ve bol bol fotoğraf çektirdiği ışıklı şehir tabelasına zarar verilmesine tepki gösteren halk, “Sonuçta bu tabelalara paralar verilerek yapıldı. Diyarbakır’a gelen misafirlerin ilgisini çekiyordu. Bunu yapanların ruh ve akıl sağlıklarından şüphe duyuyoruz. Bilinçli, duyarlı, yaşadığı Diyarbakır’ı seven bir insan nasıl bu kadar duyarsız olabilir” dediler.

DİYARBAKIR’IN SİMGELERİ TABELALARDA
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumu döneminde konulan tabelalarda Diyarbakır ile özdeşleşmiş Karacadağ’ın bazalt taşı, Dört Ayaklı Minare, Hasan Paşa Hanı, Diyarbakır Karpuzu, Silvan Malabadi Köprüsü ve Hevsel Bahçelerinden oluşan kabartmalar yer alıyordu.

Muhabir: Remziye ÇELİK