Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’de en yerli iller belli oldu. Peki Diyarbakır’ın yüzde kaçı yerli? İşte tüm bu soruların yanıtı…

DİYARBAKIR NÜFUSUNUN ÇOĞU YERLİ!

Diyarbakır Büyükşehir’den dev zirve! Vali Zorluoğlu da katılacak Diyarbakır Büyükşehir’den dev zirve! Vali Zorluoğlu da katılacak

Türkiye’de en fazla yerli nüfusa sahip olan il Adıyaman olarak çıkıyor. Adıyaman’da yaşayanların yüzde 93’ü yerli olurken kenti ikinci sırada Maraş takip ediyor yüzde 92 yerli nüfusuyla. Üçüncü sırada Ağrı takip ediyor yüzde 90 yerli nüfus oranıyla.

Dünya nüfusu  belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada

Dördüncü sırada Muş yüzde 89 yerli nüfusa sahip il olarak dikkat çekiyor. Mardin ve Bingöl ise yüzde 88 yerli nüfusuyla öne çıkan iller arasında.

Diyarbakır nüfusunun ise yerlilik oranı yüzde 84 olurken en yerli iller listesinde yer alıyor.

Diyarbakır’da Yaşayan Adıyamanlı Sayısı Belli Oldu! Nüfus (1)

YERLİ NÜFUSU EN DÜŞÜK İLLER HANGİLERİ?

Listenin ilk sırasında şaşırılmayacak il olan İstanbul yerini alıyor. Kentte yaşayanların yalnızca yüzde 14’ü yerli olarak geçiyor.

Nüfus

KOCAELİ ŞAŞIRTTI!

Yerli nüfusta Kocaeli ise İstanbul’u takip eden bir diğer oluyor. Ankara ve İzmir’i gerisinde bırakan Kocaeli’nin yerli nüfusu yüzde 26 olmakta. Başkent Ankara yüzde 26, İzmir yüzde 37 ve Antalya yüzde 42 olarak yerli nüfusu az olan iller arasında bulunuyor. İşte sıralama:

1-İstanbul yüzde 14

2-Kocaeli yüzde 26

3-Ankara yüzde 28

4-İzmir yüzde 37

5-Antalya yüzde 42

Muhabir: Onurcan GÜLER