Belediye bakkallara şeker vermeyince Diyarbakırlılar buraya gitmiş! Belediye bakkallara şeker vermeyince Diyarbakırlılar buraya gitmiş!

Mücadele Gazetesi’nin arşivinde yer alan habere göre, ünlü sanatçı Erol Evgin yeni ünlenmeye başladığı dönemlerde Diyarbakır’da konser verdi. İşte Mücadele’nin 7 Mayıs 1977 tarihli haberi:
“Erol Evgin Diyarbakır Çocuk Yetiştirme Yurdunda konser verdi.

İşte Böyle Bir şey ve Sevdan Olmasa şarkılarıyla kısa zamanda ün yapan, altın plak kazanan Erol Evgin, Diyarbakır Çocuk Yetiştirme Yurdu’nda bedava konser verdi.

Yarının büyükleri, mutlu Türkiye’nin kurucuları sizlersiniz diyerek Yetiştirme Yurdundaki fakir ve bakıma muhtaç kimsesiz çocuklara günün sevilen şarkılarını söyleyen Erol Evgin, kendisine gösterilen sıcak sevgi karşısında gözyaşlarını tutamadı.

“HALKIN SANATKARI OLMAK NE GÜZEL”
Yetiştirme yurdundaki çocuklarla birlikte söylediği şarkıların bitiminden sonra plak ve resimlerini imzalayarak dağıtan Erol Evgin şöyle konuştu:

Halkın sanatkarı olmak ne güzel şey. Bu yavruların sevgisi beni çok duygulandırdı. Allah kimseyi anasız, babasız bırakmasın. İlk fırsatta bu çocuklar yararına bir konser verip tüm geliri bu yavrulara bırakacağım.”

TEŞEKKÜR ETTİ
Diyarbakır Yetiştirme Yurdu Müdürü Abdurrahim Durak, “Erol Evgin beyin böylesine duygulu bir sanatkar olduğunu söylediği şarkılardan tahmin ediyordum. Kendisi kısa bir içinde olsa garip yavrularımıza neşe saçtı” diyerek sevincini dile getirdi. Durak, Erol Evgin’e bir gümüş çerçeve hediye ederek teşekkür etti”

İşte Mücadele’nin arşiv haberi:

Muhabir: Onurcan GÜLER